3. etapa Paríž – Nice 2022: Šialene dlhý šprint pre Pedersena

Mads Pedersen

zdroj: © A.S.O./Alex Broadway

3. etapa Paríž – Nice 2022 priniesla hromadný dojazd. Tam zviedli súboj Mads Pedersen (:tfr:) a Wout Van Aert (:tjb:). Prvý menovaný nastúpil ako prvý a dotiahol svoj dlhý šprint do víťazného konca. Belgický favorit napokon skončil až tretí, obehol ho Bryan Coquard (COF). Vo vedení sa udržal Christophe Laporte (:tjb:).

3. etapa Paríž – Nice 2022 – profil:

Pred štartom

3. etapa Paríž – Nice 2022: priebeh

Ihneď po štarte sa vytvoril únik dňa, figurovala v ňom trojica cyklistov. Alexisa Gougearda (B&B Hotels – KTM) doplnili Owain Doull (:efd:) a Thomas De Gendt (:lts:). Náskok trojice sa dostal na maximálnu hodnotu 5 minút, viac však pelotón nepovolil. Po sto kilometroch pretekania spadol náskok už pod 4 minúty. Najťažšia – klasikárska časť etapy však bola ešte len pred nami. 60 kilometrov pred cieľom bol náskok už len necelé tri minúty.


O dvadsať kilometrov bol rozdiel o minútu menší, čakal nás znova dramatický záver. Pri nájazde na stúpanie Côte de Le Peyroux (2,5 km – 5,5 %) držala trojica na čele náskok 60 sekúnd. V tento moment nastúpil v pelotóne Soren Kragh Andersen (DSM), čoskoro bol na pol ceste medzi skupinami. V hlavnej skupine mal problémy líder tímu UAE – Brandon McNulty. Američan sa trápil a stratil kontakt so skupinou favoritov. Dánsky cyklista napokon súboj vzdal a nechal sa pohltiť pelotónom. Trio na čele malo už len 30 sekúnd, to nemohlo stačiť.

Nalini - procycling

15 kilometrov pred cieľom bolo všetko pokope, na čele hliadkoval tím Jumbo-Visma. Soren Kragh Andersen (DSM) nastúpil znova, sedem kilometrov však zostávalo do cieľa. Niekoľko desiatok metrov náskoku však rozhodne nestačilo. Do posledného kilometra vstupoval najlepšie tím AG2R La Mondiale, bola tam štvorica jazdcov. Trek a Jumbo-Visma však neboli ďaleko. Mads Pedersen (:tfr:) však nastúpil ako prvý a dlhým šprintom pokoril Van Aerta (:tjb:).

Výsledky Paríž – Nice 2022 – 3. etapa

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár