3. etapa Tour de France 2022: Groenewegen je spať, van Aert opäť druhý

Tour de France 2022

zdroj: © A.S.O./Charly Lopez

3. etapa Tour de France 2022, záverečná v Dánsku, priniesla 182 rovinatých kilometrov. Na záver to teda bola bitka šprintérov o etapový vavrín, ktorý si napokon uchmatol Dylan Groenewegen (:bex:) tesne pred Woutom van Aertom (:tjb:). Tretí skončil Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck). 

Nalini - procycling

Slovenský rýchlik Peter Sagan (TotalEnergies) sa v záverečnom šprinte musel trošku lakťovať s Woutom van Aertom, ktorého chcel obehnúť sprava. Wout van Aert mierne vychádzal z priamej línie, ale predviedol regulérny šprint. Peter Sagan teda finišoval na 4. mieste s jasným gestom smerom k van Aertovi, pre ktorého to je už tretie druhé miesto na tohtoročnej starej dáme.

3. etapa Tour de France 2022 – priebeh

Profil:

https://www.letour.fr/en/stage-3

Slávnostný štart:

Bodkovaný príbeh Magnusa Corta pokračuje

Do celodenného úniku uhneď po ostrom štarte nastúpil domáci Magnus Cort (:efn:), ktorý tak prejavil záujem o body na troch horských prémiách 4. kategórie. Na každej z nich za ohlušujúceho povzbudzovania fanúšikov zvíťazil.

Šprint v Christiansfelde

Okrem horských prémií menšie spestrenie priniesla aj šprintérska prémia v obci Christiansfeld. Najväčšiu porciu bodov (20) si uchmatol uniknutý Magnus Cort. Z pelotónu bol na prémii ako prvý nik iný ako fenomenálny Wout van Aert (:tjb:), ktorý tak navýšil svoj bodový náskok na včerajšieho víťaza Fabia Jakobsena (:dqt:) v hre o zelený dres. Peter Sagan (TotalEnergies) bral 11 bodov za tesné 5. miesto.

Vyčkávanie na záver

Záverečných 60 kilometrov sa nieslo v znamení monotónneho vyčkávania na šprintérsky finiš. Magnus Cort bol pelotónom pohltený približne na méte 51 kilometrov pred cieľom.

Záverečný šprint

Záverečných 5 kilometrov sa nieslo v technickom štýle. Favoritom to však neprekazilo plány, všetci šprintéri sa dostali do rýchlej koncovky. Ako prvý začal šprintovať Wout van Aert spoločne so svojím domestikom Laportem. Peter Sagan sa držal zadného kolesa Wouta van Aerta, ktorého obiehal sprava, avšak márne. Víťazom sa ale napokon stal Dylan Groenewegen (:bex:), ktorý zvolil trajektóriu z druhej strany. Psychické problémy sa zdá, hodil za hlavu.

3. etapa Tour de France 2022 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe voľný deň. 4. etapa otvorí klasikársku časť starej dámy.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár