4. etapa Okolo Baskicka 2023: Jonas Vingegaard si zopakoval víťazstvo

Okolo Baskicka 2023
4. etapa Okolo Baskicka 2023

zdroj: https://twitter.com/ehitzulia/status/18/photo/1

4. etapa Okolo Baskicka 2023 opäť videla súboj Jonasa Vingegaarda (TJV) s Mikelom Landom (TBV). Z víťazstva sa opäť tešil víťaz Tour de France Vingegaard, čím si upevnil líderskú pozíciu. Tretí finišoval s dvojsekundovou stratou Mauro Schmid (SOQ). 

Slovenský pretekár Martin Svrček (SOQ) bol klasifikovaný na 110. mieste so stratou viac ako 12 minút.

4. etapa Okolo Baskicka 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/itzulia-basque-country/2023/stage-4/today/profiles

Štart:

To najzaujímavejšie na záver

Ako predpovedal profil, najdramatickejší priebeh mala etapa vo svojom závere na stúpaní La Asturiana (7,4 km; 6,3%). Napriek tomu sa v úvode (tradične) vytvoril celodenný únik v zložení Harm Vanhoucke (DSM), Jonathan Caicedo (EFE), Natnael Tesfazion (TFS), Jon Barrenetxea (Caja Rural) a Alan Jousseaume (TotalEnergies). Na pelotón vedený tímom Jumbo – Visma si dokázali vypracovať náskok viac ako 5 minút.

Najviac bodov do vrchárskej súťaže pozbieral mladý španiel Jon Barrenetxea. Avšak o najväčšiu porciu bodov na záverečnom kopci bojovali už favoriti z celkového poradia.

Landa útočí no Vingegaard je silnejší

Úvod záverečného stúpania režíroval tím EF Education-EasyPost. Mikel Landa sa však s udávaním tempa konkurenčného tímu neuspokojil a zaútočil. Jeho nástup dokázal zachytiť len Jonas Vingegaard, jazdiaci v žltom drese. 20 kilometrov pred cieľom sa na čele pretekov vytvorila silná vrchárska dvojica.

Zvyšok štartového poľa sa usilovne pod taktovkou viacerých tímov vrátane stajne Soudal Quick-Step pokúšal zvrátiť vývoj pretekovej situácie, no čelné duo disponovalo oveľa väčšou silou. Náskok 30 sekúnd si starostlivo udržiavali a do cieľa v Santurtzi prišli s pársekundovým predstihom pred vyselektovaným hlavným poľom, ktoré bojovalo o posledné miesto na pódiu.

4. etapa Okolo Baskicka 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe 5. etapa.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár