4. etapa Okolo Chorvátska 2021: Olav Kooij vyhral, ale po nebezpečnom páde

Olav Kooij Cro Race 2021

zdroj: © Mario Stiehl - CRO Race

4. etapa Okolo Chorvátska 2021 (Cro Race) bola poznačená pádom v poslednom kilometri. Po chaose bol na čiare prvý Holanďan Olav Kooij (:tjb:), ktorý získal druhé víťazstvo na pretekoch.

Stúpanie v posledných desiatich kilometroch nezabránilo ďalšiemu šprintérskemu rozuzleniu. Do finálneho kilometra mieril veľký pelotón, ale na nebezpečne ostrej zákrute 600 metrov pred cieľom spadol Kristoff Halvorsen (Uno-X) a zobral so sebou viacerých jazdcov.

Na čele sa s väčším náskokom oddelili Olav Kooij, Kaden Groves (:bex:), Josip Rumac (Androni Giocattoli-Sidermec) a Maciej Paterski (Voster ATS Team). Domáci Rumac potiahol špicu, no vedel, že Kooij za ním bude nezastaviteľný.

Holanďan otvoril šprint 150 metrov pred cieľom a nikto sa k nemu nevedel priblížiť. Austrálčan Groves skončil druhý a Rumac bol tretí. Šprint druhej skupiny vyhral piaty Itamar Einhorn (:isn:).

Na čelo celkového poradia sa dostal Nór Anders Skaarseth (Uno-X), ktorý získal počas etapy tri bonusové sekundy na prémii. Vyrovnal sa doterajšiemu lídrovi Milanovi Mentenovi  Bingoal Pauwels Sauces WB), ktorému bol počítaný v cieli rovnaký čas ako celému pelotónu.

19-ročný Olav Kooij získal druhé víťazstvo v sezóne, uprostred ktorej prešiel do profesionálneho tímu Jumbo-Visma, keď dlho patril k najlepším jazdcom do 23 rokov. Umiestnenia v top 5 bral už na Okolo Maďarska a v etapovej World Tour premiére na Okolo Poľska bol v jednej etape dokonca druhý.

„Je pekné vyhrať, ale nie je dobré vidieť spadnúť toľko ľudí. Vedeli sme, že toto finále je nebezpečné a šanca na pád je vysoká. Kľúčová bola správna pozícia. Som šťastný, ale moji dvaja spolujazdci a ďalší jazdci spadli,“ povedal Kooij po etape.

Video z cieľa:

4. etapa Okolo Chorvátska 2021 (Cro Race) – profil:

Piatková etapa viedla zo Zadaru do Crikvenice. Mala 197 kilometrov, v posledných 10 km sa nachádzalo stúpanie Dramalj dlhé 1 kilometer s priemerom 7%.

4. etapa Okolo Chorvátska 2021 Cro Race
zdroj: crorace.com

4. etapa Okolo Chorvátska 2021 (Cro Race) – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár