4. etapa Okolo Langkawi 2022: Jakub Mareczko sa konečne dočkal

4. etapa Okolo Langkawi 2022

zdroj: https://twitter.com/Lotto_Soudal/status/15808608/photo/1

4. etapa Okolo Langkawi 2022 mala čisto rovinatý profil, a teda o etapový vavrín sa bojovalo v záverečnom hromadnom špurte. V ňom mal najvyššiu rýchlosť Talian Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck), ktorý na páske tesne porazil Rudigera Seliga (:lts:). Tretí finišoval Rumun Eduard Michael Grosu (Drone Hopper). Priebežným lídrom naďalej ostáva Ivan Sosa (MOV).    

4. etapa Okolo Langkawi 2022 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-langkawi/2022/stage-4/today/profiles

Rýchly úvod

Úvodných 60 kilometrov etapy sa nieslo v znamení vysokej rýchlosti. Preto sa do celodenného úniku prebojovalo len trio pretekárov v zložení Ricardo Zurita (Drone Hopper), Jambaljamts Sainbayar (Terengganu Polygon) a Raymond Kreder (Ukyo). Na pelotón si dokázali vypracovať maximálne 3 minúty.

Šprintérske prémie pomáhajú Ázii

V priebehu etapy cyklisti v úniku bojovali na troch šprintérskych prémiách, ktoré všetky ovládol Jambaljamts Sainbayar. Keďže sa na prémiách na Okolo Langkawi rozdávajú bonusové sekundy, Jambaljamts Sainbayar sa ziskom dokopy 12 sekúnd dokázal priblížiť k najlepšiemu pretekárovi z Ázie. K priebežnému líderstvu mu aktuálne chýba iba jedna jediná sekunda, ktorú už v zajtrajšej etape môže zmazať.

Záver poznačený pádom

K pohlteniu celodenného úniku došlo 12 kilometrov pred cieľom. Na hrote pelotónu pracovali kompaktne zoradené šprintérske celky (Alpecin-Deceuninck, Lotto Soudal…), ktoré zabraňovali vysokým tempom ďalším útokom.

Napokon sa v samotnom závere šprintovalo. Našťastie, nikto zo šprintérov nebol zapojený do hromadného pádu 2 kilometre pred cieľovou páskou, a teda všetci favoriti šprintovali pospolu. Ako prvý začal šprintovať Rudiger Selig, u ktorého to naozaj dlho vyzeralo, že dnešná etapa bude patriť práve jemu, no bol to Talian s poľskými koreňmi, Jakub Mareczko, ktorý zúžitkoval Seligov vzduchový vankúš v prospech vlastného víťazstva. To vybojoval tesne na cieľovej čiare. Tretí finišoval Eduard Michael Grosu.

4. etapa Okolo Langkawi 2022 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár