4. etapa Okolo Valencie: Chaotický šprint ovládol Moschetti

moschetti

zdroj: twitter.com/TrekSegafredo

4. etapu Okolo Valencie 2022 ovládol  Matteo Moschetti (:tfr:). V chaotickom závere si Talian našiel najlepšiu pozíciu a využil to dokonale. Vo vedení pretekov sa nič nezmenilo, naďalej vedie Rus Vlasov (BOH).

Na jazdcov dnes čakal dlhý deň, v sedla mali stráviť 192 kilometrov. V itinerári však čakalo iba jedno stúpanie tretej kategórie a tak to dnes mohlo patriť úniku. Na štarte sa už nepredstavil tím Jumbo-Visma, v tíme mal dva pozitívne prípady. Podobný osud postihol i tím DSM. Začiatok etapy bol v Orihuele, cieľ v Tprrevieje. Do etapy vstupoval ako vedúci muž Aleksandr Vlasov (BOH), ktorý včera dominoval.

Profil

Štart

Priebeh – 4. etapa Okolo Valencie 2022

Dnes sa vytvoril únik ihneď po štarte. Dostala sa do neho pätica jazdcov – Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces WB), Antonio Jesús Soto (Euskaltel – Euskadi), Ángel Madrazo (Burgos-BH), Urko Berrade (Equipo Kern Pharma) a Manuele Boaro (AST). Po tridsiatich kilometroch pretekania bol ich náskok na úrovni troch minút. Po ďalšej tridsiatke sa náskok príliš nezmenil, pelotón mal všetko pod kontrolou.



50 kilometrov pred bol náskok na úrovni jednej minúty, všetko smerovalo k hromadnému dojazdu. Dvadsať kilometrov pred cieľom bolo všetko pohromade a hektické finále mohlo začať. Alejandro Valverde (MOV) i napriek skoršiemu defektu držal čelné pozície v pelotóne. Desať kilometrov pred cieľom vyskúšal svoje šťastie Iván Cobo (Equipo Kern Pharma), no pelotón ho čoskoro pohltil. Dva kilometre pred cieľom sa do čela drali šprintérske tímy. Remco Evenepoel (:dqt:) rozbiehal šprint pre svoj tím, zakončiť to mal Fabio Jakobsen (:dqt:).

Kilometer pred koncom však situáciu znepríjemnil pád. Evenepoel zrazu nevedel, kde má kolegov. V chaotickom závere sa napokon najlepšie zorientoval Talian Moschetti (:tfr:) a dokonale načasoval svoj šprint.

Matteo Moschetti (:tfr:)

Výsledky – 4. etapa Okolo Valencie 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár