4. etapa Paríž – Nice 2022: Absolútna dominancia tímu Jumbo-Visma

Wout van Aert časovka.

zdroj: ©A.S.O./Alex Broadway

4. etapa Paríž – Nice 2022 priniesla 13-kilometrový boj proti chronometru. V ňom bol najlepší tím Jumbo-Visma. Jazdci holandského tímu dominovali a obsadili prvé tri pozície. Najlepší dnes bol Van Aert (:tjb:), nasledoval Roglič (:tjb:) a Rohan Dennis (:tjb:). Do čela pretekov sa o dve sekundy dostal Van Aert.

Van Aert (:tjb:)

„Som veľmi šťastný. Prišli sme tu so silným tímom a zatiaľ to vychádza. Rohan zašiel neskutočný čas, prekonal predpoklady trénera o pol minúty. V zjazdoch som sa snažil riskovať a zbierať sekundy. Dúfam, že podržím žltý dres nejakú dobu, snáď ho preberie odo mňa Primož. On je líder na pretekoch.“

4. etapa Paríž – Nice 2022 – profil:

Prvý jazdec na štarte

4. etapa Paríž – Nice 2022: priebeh

Pred etapou sa s pretekmi rozlúčil Ben O´Connor (:alm:), stal sa tak už deviatou obeťou tohtoročnej edície. Časovku dnes otvoril Dmitriy Gruzdev (AST), ktorý uzatváral celkové poradie. Ako prvý na dlhú dobu usadol do horúceho kresla Rohan Dennis (:tjb:). Austrálčan v cieli prekonal Stefana de Boda (AST) o takmer minútu. Na osem sekúnd sa priblížil Ethan Hayter (:ins:), no po 45 jazdcov viedol stále Dennis (:tjb:).


14:46 sa na štartovaciu rampu postavil Stefan Küng (FDJ), Švajčiar patril medzi favoritov dnešnej časovky. Na prvom medzičase zaostával iba o jednu sekundu. V cieli to boli štyri a stačilo to iba na druhé miesto. O dvadsať minút neskôr vyštartoval na trať ďalší favorit – Stefan Bissegger (:efd:). Mladík bol v cieli sklamaný, priebežne figuroval na štvrtom mieste. Prekvapením bol najrýchlejší čas na prvom medzičase od Simona Yatesa (:bex:), v cieli bol ale až tretí.

Nalini - procycling
Favoriti z tímu Jumbo-Visma však ešte len čakali na štarte. Primož Roglič (:tjb:) vyštartoval ako prvý z trojice a začal veľmi dobre. Na prvom meranom úseku bol o 6 sekúnd horší než Yates (:bex:). Ešte lepšie na tom bol Wout Van Aert (:tjb:), Belgičan sa zaradil iba o dve sekundy za spomínaného Brita. V cieli to bola totálna dominancia tímu Jumbo-Visma. Roglič najprv prekonal Dennisa, no následne Van Aert stanovil najlepší čas. Belgický cyklista sa zajtra oblečie do žltého dresu.

Výsledky Paríž – Nice 2022 – 4. etapa

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár