4. etapa Saudi Tour 2023: Guerreiro zo súboja štvorky najsilnejší

4. etapa Saudi Tour 2023

zdroj: https://twitter.com/thesauditour/status/62/photo/1

4. etapa Saudi Tour 2023 bola klasifikovaná ako královská, o čo sa postaralo záverečné strmé stúpanie. Na ňom sa od zvyšku štartového poľa oddelila silná štvorica, z ktorej ako víťaz vzišiel Ruben Guerreiro (MOV). Druhý finišoval Davide Formolo (UAD) a tretí Santiago Buitrago Sanchez (TBV).

Do líderského dresu sa zajtra prezlečie Ruben Guerreiro.

4. etapa Saudi Tour 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-saudi-arabia/2023/stage-4/today/profiles

Slávnostný štart:

Únik bojoval na prémiách

Tak ako v každej etape doposiaľ, aj v dnešnej etape sa vytvoril celodenný únik v úvodných kilometroch etapy, hoci jeho kreácia nebola z dôvodu vysokej rýchlosti jednoduchá. Napokon sa doň prebojovala štvorica v zložení Felix Engelhardt, Antonio Barác, Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff a Nickolas Zukowsky. Na pelotón si však dokázali vypracovať len dvojminútový náskok. 

Obidva priebežné šprinty ovládol Chorvát Antonio Barác

Čistky pred záverom

Kvarteto na čele bolo pohltené na méte 12 kilometrov pred cieľovou páskou, pričom najdlhšie vpredu zotrval Kanaďan Nickolas Zukowsky. Bolo to v čase, kedy sklon vozovky výrazne rástol v percentách, v čele čoraz viac vyselektovanejšieho hlavného poľa jazdili zástupcovia stajne Movistar. 

Záverečné stúpanie, ktoré cyklistov ešte nemalo doviesť do cieľa meralo síce iba necelé tri kilometre, no priemerný sklon dosahoval miestami až drsných 20%. Presne v takýchto úsekoch, ktoré sú diváckemu svetu známe skôr zo španielskej Vuelty, došlo k absolútnemu rozpadu hlavného poľa. Šprintéri si dnes na svoje neprišli.

Kvarteto nasilnejších sa pobilo o výhru

Po výrazných selekciách v priebehu stúpania sa ako najsilnejší ukázali Santiago Buitrago Sanchez (TBV), Ruben Guerreiro (MOV), Felix Großschartner (UAD) a Davide Formolo (UAD). Tím Spojených arabských emirátov mal teda v rozhodujúcej chvíli jasnú prevahu, no tú vo svoj prospech na záverečnej rovinke využiť nedokázal. Ako prvý totiž cieľovú čiaru preťal Ruben Guerreiro, ktorý tak odolal taktike druhého Formola a štvrtého Großschartnera. Tretie miesto bral Santiago Buitrago Sanchez.

4. etapa Saudi Tour 2023 – výsledky

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár