4. etapa Tour de France 2020 preview: Prvý cieľ na kopci

Tour de France 2020
4. etapa Tour de France

4. etapa Tour de France 2020 ponúkne vôbec prvé cieľové stúpanie pretekov. Bude zaujímavé sledovať, ako sa s posledným kopcom na Orcières-Merlette popasujú jazdci na celkové poradie? Alebo ešte nie je ich čas a vystrelí niekto iný?

Etapa sa už konala. Kliknutím na odkazy s priebehom alebo reakciami hlavných mužov si môžete prečítať naše články o etape.

1. septembra 2020
Dĺžka
: 160,5 km
Profil: kopcovitý, 3200 nastúpaných metrov
Štart: 13:25 LSEČ v Sisteron
Predpokladaný dojazd: od 17:22– 17:44LSEČ na Orcières-Merlette

Vysielanie, priamy prenos

Preteky môžete sledovať na Tisport Live TVUžite si všetky prenosy Tour de France 2020 naživo.

Trasa 4. etapy Tour de France 2020

Prvá časť pretekov má 50 km a ide o tiahlu falošnú rovinku. Na jej konci sa nachádza šprintérska prémia dňa. Potom sa prichádza do predhoria Álp. Značia o tom stúpania v druhej časti trasy. Začína sa s Col du Festre (7,6 km – 5,3%), pokračuje na Côte do Corps (2,2 km – 6,3%) štvrtej kategórie. Trojkami sú ohodnotené Côte de de l’Aullagnier (3 km – 6,4%) a Cote de Saint-Leger-les-Melezes (2,8 km – 6,8%). Postupne sa budú jazdcom zarývať do nôh, ale nič by nemalo prekvapiť.

Profil 4. etapy Tour de France 2020:

4. etapa Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

Možné ohňostroje vypuknú na stúpaní k lyžiarskemu stredisku Orcières-Merlette vo výške 1825 metrov nad morom. To má 7,1 km o priemere 6,7%. Tiahle stúpanie má pravidelný sklon, málo sa to vyrovná až v poslednom kilometri. Dominovať budú tímové vlaky, ktoré budu udržiavať tempo a zabránia možným útokom.

Teplomer bude ukazovať na 15 ºC, na stúpaní môže byť o pár stupňov menej. Vyskytnúť sa však môže dážď, vietor sa nepredpokladá.

4. etapa Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

4. etapa Tour de France 2020 – favoriti

Najprv si preberieme možnosť, v ktorej o víťazstvo bojujú favoriti na celkové poradie. Team Jumbo-Visma bude chcieť udržať Primoža Rogliča (:tjb:) či Toma Dumoulina (:tjb:) vpredu, niekto z nich môže v posledných kilometroch po práci tímu zaútočiť.

Egan Bernal (:ins:) je ďalším, komu pomôže tímový vlak. Nevedno však, či sa budú chcieť absolútni favoriti dostať do žltého dresu pomerne skoro.

Šancu zaútočiť má aj Thibaut Pinot (FDJ). Pre týchto vrchárov však nejde o príliš ťažkú etapu, všetko bude závisieť od nastolenej taktiky Jumbo a Ineosu. Ďalšími borcami bez supertímov, ale s dobrými možnosťami v celkovom poradí, sú Tadej Pogačar (:uae:), Miguel Ángel López (AST), Mikel Landa (:bmt:), Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), Daniel Martínez (:efd:) či Guillame Martin (COF).

Útočiť sa však môže aj zo skupiny ľudí, ktorí sa nepasujú za celkových favoritov. Mierny a pomerne krátky kopec sedí Julianovi Alaphilippovi (:dqt:). Ďalšími v poradí môžu byť Romain Bardet (:alm:), Adam Yates (:mts:), Enric Mas (MOV), Bauke Mollema (:tfr:), Richie Porte (:tfr:) alebo Sergio Higuita (:efd:).

Ide o pomerne rovnakú etapu, akou bola vlani šiesta na La Planche des Belles Filles. Tam sa radoval únik. Ak sa tam dostanú kvalitní vrchári druhého sledu, majú jedinečnú možnosť. Nimi môžu byť Jan Hirt (:ccc:), Davide Formolo (:uae:), Ilnur Zakarin (:ccc:), Lennard Kämna (BOH), Dan Martin (:isn:), Roman Kreuziger (:ntt:) alebo Pierre Roland (B&B Hotels – Vital Concept p/b KTM).

4. etapa Tour de France 2020 – naše tipy

Podľa nás sa bude konečne tešiť únik, preto sa vyplatia vyššie kurzy. Kompletnú ponuku nájdete tu.

Zaregistrujte sa na tomto odkaze TU a získate 15 € zadarmo s možnosťou zisku až 4000 € zadarmo.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár