Tour de Frace: Prvý horský dojazd korisťou Rogliča

Tour de France 2020
Roglič

zdroj: twitter.com/LeTour

Štvrtá etapa Tour de France 2020 je za nami. V prvom horskom dojazde tohtoročnej edície zvíťazil Primož Roglič (:tjb:), keď ukázal najsilnejšie nohy.

Dnes čakala na jazdcov prvá horská previerka. Štart bol vo včerajšom cieľovom meste Sistern, cieľ bol položený v nadmorskej výške 1 825 metrov. Do úniku dňa si dnes naskočila skupina v zložení Krists Neilands, Nils Politt (obaja Israel Start-Up Nation), Tiesj Benoot (:sun:), Alexis Vuillermoz (:alm:), Quentin Pacher (B&B Hotels-Vital Concept) a Mathieu Burgaudeau (Total Direct Energie). Ich náskok sa však pohyboval iba na hranici 4 minút. Najlepšie postavný člen úniku bol Vuillermoz, virtuálne ohrozoval žltý dres a to pelotón nehodlal tolerovať.

Po 50 kilometroch pretekania prišla na rad šprintérska prémia. Najväčšie body si rozboral únik, pelotónu ostalo najviac 9 bodov. Tie získal Sam Bennett (:dqt:), Peter Sagan (BOH) získal body iba 4. S Írom sa tak dostali na rovnaký celkový bodový zisk. Vyzeralo to, že jazdec Quick-Stepu si vzal zelený dres od nášho reprezentanta, no po etape v ňom Tourminátor ostal. 60 kilometrov pred cieľom bol náskok na čele už len niečo cez dve minúty. Únik bol zlikvidovaný 7 kilometrov pred cieľom a skupina favoritov dostala šancu sa ukázať.

Profil 4. etapy:

4. etapa Tour de France 2020

Záver:

Samotný záver etapy priniesol súboj favoritov na celkové poradie. Najlepšie nohy mal napokon Primož Roglič (:tjb:). Využil dobrú prácu tímového koelgu Kussa (:tjb:). Najlepší muži prišli do cieľa pokope a tak sa rozdávali iba časové bonifikácie. Slovinec stiahol 10 sekúnd, no nevyzliekol vedúceho muža.

Dojazd na Orcieres-Merlette:

Výsledky 4. etapy Tour de France 2020:

1.Primož Roglič (Slo):tjb:4:07:47
2.Tadej Pogačar (Slo):uae:
3.Guillaume Martin (Fra)COF
4.Nairo Quintana (Col)Arkéa Samsic
5.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:
6.Miguel Angel Lopez (Col)AST
7.Egan Bernal (Col):ins:
8.Thibaut Pinot (Fra)FDJ
9.Mikel Landa Meana (Spa):tbm:
10.Adam Yates (GBr):mts:

Celkové poradie:

1.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:18:07:04
2.Adam Yates (GBr):mts:0:00:04
3.Primož Roglič (Slo):tjb:0:00:07
4.Tadej Pogačar (Slo):uae:0:00:11
5. Guillaume Martin (Fra)COF0:00:13
6.Egan Bernal (Col):ins:0:00:17
7.Tom Dumoulin (Ned):tjb:
8.Esteban Chaves (Col):mts:
9.Nairo Quintana (Col)Arkéa Samsic
10.Miguel Angel Lopez (Col)AST

 

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár