6. etapa Vuelta a San Juan 2023: Sam Welsford porazil šprintérske esá

6. etapa Vuelta a San Juan 2023

zdroj: https://twitter.com/TeamDSM/status/115/photo/1

6. etapa Vuelta a San Juan 2023 sa niesla v znamení roviny a velodrómu Vicenteho Chancaya, kde cyklisti nielen štartovali ale aj finišovali. V hromadnom poriadne zmätenom šprinte sa ukázali všetci papieroví favoriti, no z etapového vavrína sa tešil Sam Welsford (DSM), ktorý dokonale využil chaos vo svoj prospech. Celkovým lídrom je i naďalej Miguel Angel Lopez. Peter Sagan (TotalEnergies) finišoval na 6. mieste, kedy sa v úplnom závere nedokázal prebojovať na lepšiu pozíciu. 

Z pretekov odstúpil Egan Bernal (IGD), pre ktorého je argentínska Vuelta podujatím na návrat do svetového pelotónu po nebezpečnom zranení. Veľmi kvalitný výkon predviedol v kráľovskej etape, kedy finišoval na 4. mieste. Svoj cieľ teda na týchto pretekoch už splnil.

6. etapa Vuelta a San Juan 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-ciclista-a-la-provincia-de-san-juan/2023/stage-6/today/profiles

Slávnostný štart:

Únik bodoval na prémiách

Prvé snahy cyklistov prebojovať sa do celodenného úniku prišli po 15 kilometroch po ostrom štarte. Napokon sa do čela prebojoval sedmička v zložení: Magli, Lourenco, Richeze, Dotti, Richeze, Ibarra a líder klasifikácie šprintérov Tivani. Najväčší záujem o body na vrchárskych a šprintérskych prémiách prejavila dvojica Juan Pablo Dotti a spomínaný Gerardo Tivani. Zatiaľ čo Juan Pablo Dotti zvládol obe vrchárske skúšky ny výbornú, Gerardo Tivani si poistil zelený dres ďalšími dvoma vyhranými šprintami v priebehu etapy. 
Tá mala pokojný priebeh, pelotón kontroloval uniknutú skupinku. K spojeniu došlo na méte cca 17 kilometrov pred cieľom.  

Dobrá pozičná jazda Welsforda

Síce sa záverečný šprint odohrával na pomerne širokej rovnej vozovke, jeho dominantnou črtou bola neprehľadnosť. Na dobrej pozícii bol Sam Bennett (BOH), ktorému šprint rozbiehal domestik Danny van Poppel, avšak v posledných metroch etapy nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby porazil pozične perfektne jazdiaceho Sama Welsforda (DSM), ktorý si tak pripísal len druhé profesionálne víťazstvo.

Sam Bennett však dokázal na cieľovej čiare odolať rivalovi z kolumbie – Fernandovi Gavíriovi (MOV), ktorému tieto preteky nesmierne „chutia“. Peter Sagan šprintoval v závese najrýchlejších; nedokázal sa dostať do najužšieho finále.

6. etapa Vuelta a San Juan 2023 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár