7. etapa Okolo Langkawi 2022: Sjoerd Bax zapísal druhé víťazstvo pre Alpecin

7. etapa Okolo Langkawi 2022

zdroj: https://twitter.com/TeamEmiratesUAE/status/10509825/photo/1

7. etapa Okolo Langkawi 2022 mala prevažne rovinatý profil, no záverečný okruh neďaleko mesta Kuah obsahoval jedno klasifikované stúpanie, ktoré cyklisti prešli trikrát. To napokon výrazným spôsobom prehovorilo do vývoja etapy, na ktorej konci sa z víťazstva tešil Holanďan Sjoerd Bax (Alpecin-Deceuninck). Druhý skončil Willie Smit (China Glora Cycling Team) a tretí Adria Sala (Burgos-BH). Ivan Sosa naďalej vedie celkovú klasifikáciu. 

Reakcia víťaza:

„Náš tím tento týždeň jazdí úžasne. Vedel som, že dnešok bol pre mňa dobrý. Do Malajzie som prišiel s dobrou formou a sebavedomím po víťazstve na Coppa Agostoni v Taliansku. Na začiatku som trpel horúčavami, ale teraz som v poriadku. Dnes som zachytil ten správny moment.“

7. etapa Okolo Langkawi 2022 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-langkawi/2022/stage-7/today/profiles

Neustále útočenie

7. etapa mala výrazne odlišný priebeh od tých predošlých. Od začiatku fanúšikovia cestnej cyklistiky mohli vidieť takmer permanentné útočenie a veľkú snahu predrať sa do celodenného úniku. Ten sa ale prakticky nevytvoril, keďže na samotnom čele pretekov sme každú chvíľu videli inú skupinu. Raz menej početnú, inokedy početnejšiu.

Rozhodujúce chvíle

Pomyselný „cyklistický chlieb“ sa začal lámať pri prvom prejazde stúpaním Raya Langkawi (tretia kategória). To už pretekári jazdili na okruhu neďaleko cieľového mesta Kuah. Dokopy mali prejsť cieľový okruh trikrát, no už v priebehu druhého prejazdu cyklisti ako Adria Sala či Thomas De Gendt (:lts:) nešetrili silami.

V samotnom závere však svoju nezdolnosť ukázal Sjoerd Bax, ktorý sa v záverečnom kole dotiahol na vedúce duo v zložení Sala a Smit. Keďže vo finálnom úniku strávil menej času ako jeho rivalská dvojica, v záverečnom šprinte im predostrel možnosť bojovať maximálne o druhé miesto. A teda Sjoerd Bax, ktorý budúci rok bude jazdiť už za tím Spojených arabských emirátov, po Coppa Agostoni vyhral aj predposlednú etapu najprestížnejších etapových pretekov v Malajzii.

7. etapa Okolo Langkawi 2022 – výsledky

Zajtra je na programe záverečná rovinatá etapa.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár