9. etapa Giro d’Italia 2023: Remco Evenepoel vyhral extrémne vyrovnanú časovku

Giro d’Italia 2023
9. etapa Giro d'Italia 2023

zdroj: https://twitter.com/giroditalia/status/1/photo/1

9. etapa Giro d’Italia 2023 bola 35 kilometrová časovka jednotlivcov. Podobne ako v prvom boji s chronometrom sa z víťazstva radoval Remco Evenepoel (SOQ). Výsledok však nebol ani zďaleka tak jednoznačný, pretože druhého Gerainta Thomasa (IGD) porazil len o jednu jedinú sekundu. Thomas zas o ďalšiu sekundu porazil svojho tímového kolegu Tao Geoghegan Harta. 

Keďže doterajší priebežný líder pretekov Andreas Leknessund (DSM) podľa očakávaní zaostal, Remco Evenepoel sa tak po dni voľna opäť predstaví v ružovom drese. Čo sa týka súboja s jeho najväčším rivalom Primožom Rogličom (TJV), slovinský supertalent dokázal minimalizovať časovú stratu na 17 sekúnd bez bonifikácií (6. miesto v etape) a v celkovom poradí stráca 47 sekúnd. Geraint Thomas stráca 45 sekúnd. To značí dobrú východziu pozíciu a predpovedá dramatický napínavý priebeh talianskej gradtour.

9. etapa Giro d’Italia 2023

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2023/stage-9/today/profiles

Už od prvých cyklistov bola dnešná časovka extrémne vyrovnaná. Rozostupy na všetkých troch medzičasoch a v cieli boli sekundové. Najviac vyrovnané súboje sme mohli vidieť medzi prvými tromi jazdcami etapy: Tao Geoghegan Hart, Geraint Thomas a Remco Evenepoel. Dvojicu tímu INEOS v cieli delila iba jedna jediná sekunda v prospech Gerainta Thomasa. Obaja Briti na trati výkonnostne excelovali a jazdili na rovnakej úrovni ako Remco Evenepoel, od ktorého sa očákaval jednoznačnejší výsledok. Niektoré média hovorili až o jednej minúte, ktorú by mohol mladý Belgičan ostatným nadeliť. Realita však bola iná.

Primož Roglič (TJV) taktiež odjazdil kvalitnú časovku, v ktorej sa mu podarilo minimalizovať straty na svojho najväčšieho konkurenta z Belgicka. V časovke si majstrovsky rozvrhol sily, na treťom meranom úseku vygradoval svoj výkon.

Smutný z dnešnej časovky bude odchádzať Stefan Kung (FDJ), ktorý opäť vybojoval 4. miesto, ďalšie do svojho palmarés. Jeho tímový kolega Bruno Armirail (FDJ), úradujúci majster Francúzska v danej disciplíne, finišoval za ním.

9. etapa Giro d’Italia 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe 1. voľný deň, po ktorom Amore Infinito bude pokračovať etapou pre šprintérov.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár