Bratia sa rozdeľujú, Adam Yates posilní Team INEOS

Prestupy
Adam Yates

zdroj: twitter.com/BBCSport/

Adam Yates (:mts:) v januári prestúpi do Team INEOS. S tímom bude do konca roku 2022.

Brit pôsobil od roku 2014 v zostave tímu Mitchelton-Scott, predtým známy ako Orica. Odlúči sa od svojej dvojičky Simona Yatesa(:mts:), ktorá v Mitcheltone predĺžila zmluvu. 28-roční pretekári sú vrchári, na Grand Tours sa viac darilo Simonovi, ktorý vyhral Vueltu 2018. Adam môže do budúcnosti v najlepšej zostave na etapáky napraviť svoju reputáciu.

Adam Yates:

„Z myšlienky, že budem jazdiť za britský tím, som veľmi nadšený. Počas mojej kariéry som bol svedkom vzrastu britskej cyklistiky a myslím, že sa to odrazilo na celkových úspechoch Britov a tohto tímu. Je to vzrušujúca príležitosť a cítim, že prišla v pravý čas. Moje výsledky na jednodňových a týždenných pretekoch boli solídne, ale chcel by som to preniesť aj do Grand Tours . Uvidím, kam až s tímom INEOS Grenadiers zájdem.

Tímový manažér, Dave Brailsford:

„Som veľmi potešený, že Adam sa konečne pridá do tímu. Načasovanie je, zdá sa, dobré, keďže prichádza do vrcholu svojej kariéry a s ním začneme novú éru INEOS Grenadiers. Ako celosvetový tím s britským srdcom, Adamova pravá britská osobnosť tu perfektne sedí. Vie, ako vyhrať a jeho odhodlaný a neoblomný prístup sú presne tie vlastnosti, ktoré sa snažíme podporovať.“

Adam Yates získal najväčší úspech na Clásica San Sebastian 2015, kedy náročnú vrchársku klasiku vyhral. Tento rok zvíťazil na skrátených pretekoch UAE Tour. V roku 2016 bol na Tour de France najlepším mladým jazdcom, keď získal štvrté celkové miesto. Má dobrú výbušnosť na kopcovité klasiky, ale rád by chcel napodobniť svojho brata a vyhrať Grand Tour. To sa mu o pár rokov môže stať, keďže sa pri klesajúcej výkonnosti starnúcich domácich lídrov Chrisa Frooma (:ins:) a Gerainta Thomasa (:ins:) sa mu určite ujde šanca byť lídrom na najväčších etapových pretekoch.

Tento rok Adam prichádza na Tour de France. Vlani mu útok na celkové poradie nevyšiel.

Simon Yates nemení pôsobisko

Simon Yates Adam Yates
Bratia Yatesovci | zdroj: twitter.com/BookieInsights

Podobne ako jeho brat, aj Simon prežil celú svoju kariéru v tíme Mitchelton-Scott. Tam zažil najväčšie úspechy v roku 2018, kedy takmer celé tri týždne vládol Giro d’Italia, ale v 19. etape stratil všetky sily. Prehru si vynahradil na Vuelte 2018, ktorú s prehľadom vyhral. Cíti, že s Girom má nevybavené účty a tento rok je to opäť jeho hlavný cieľ.

„Cesta s týmto tímom je skvelá. Vyrástol som ako jazdec a ako človek. Mali sme plno výhier a pádov, ale teším sa na vzájomnú spoluprácu a hľadanie nových úspechov. Tím ma ako jazdca pozná, vie, ako pracujem a cítim sa tu príjemne. V druhom a treťom týždni Grand Tour je všetko stresujúce, takže mať príjemný tím je veľmi dôležité. Mali sme plno úspechov, chcel by som pokračovať ďalej, najviac na Grand Tours. Vyhrali sme spolu našu prvú Grand Tour a pevne verím, že to dokážeme opäť,“ povedal Simon Yates.

 

Zdroj: teamineos.com; greenedgecycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár