Wout Van Aert pri návrate do cyklokrosu tretí

Cyklokros
Michael Vanthourenhout

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) ovládol prvé podujatie cyklokrosového UCI World Cup seriálu. Prvé preteky sa konali u českých susedov v Tábore. Celkovo sa v tejto sezóne pôjde iba 5 pretekov, dôvodom je znova korona vírus. Čaká nás trojica podnikov v Belgicku – Namur, Dendermonde, Overijse a v holandskom Hulste. V Tábore to bola bitka dvoch spolujazdcov. Michael Vanthourenhout zviedol súboj s Eli Iserbytom. Prvý menovaný sa napokon v cieli tešil, keď si priniesol 5-sekundový náskok. Tretí dorazil Wout Van Aert (:tjb:).

Cyklokrosová sezóna začala


Iba deň predtým sa konali preteky X²O Badkamer Trofee v Kortrijku. Tam zvíťazil Eli Iserbyt pred Larsom van der Haarom, tretí skončil znova Wout Van Aert. Jazdci po pretekoch sadli na lietadlo smer Česká republika. Na štart v Tábore sa postavili 40 jazdcov z desiatich krajín, z toho 10 Belgičanov. Na pretekoch sa nezúčastnil Mathieu Van der Poel a tak sa jeho súboj s odvekým rivalom Van Aertom odkladá. Od štartu si drobný náskok vypracoval Vanthourenhout a pomaly ho zveľaďoval. V šiestom kole z ôsmich začal náskok znižovať Iserbyt a dostihol vedúceho muža. Spoločne preťali pásku pred posledným kolom.

Za nimi išiel veľmi dobre Wout Van Aert a pred posledným kolom strácal 14-sekúnd. Vanthourenhout s tímovým kolegom nemali konkurenciu a rozdali si to v samotnom konci. Víťaz zaútočil v posledných ťažkých pasážiach a nedal Iserbytovi priestor. Druhý menovaný sa musel uspokojiť iba so striebrom. Tretí napokon skončil Wou Van Aert, keď sa mu nepodarilo dostihnúť dvojicu na čele. Ďalší veľký favorit Tom Pidcock (Trinity Racing) dorazil do cieľa až na 17. mieste. Britovi nevyšiel štart a následne i spadol.

Štart pretekov v Tábore

Michael Vanthourenhout

Wout Van Aert


Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár