Kata Blanka Vas nevedela, že počas MS mala Covid

Cyklokros
Kata Blanka Vas

zdroj: Vas. Tommaso Pelagalli/BettiniPhoto©2020

Maďarská cyklistika Kata Blanka Vas mala počas MS v cyklokrose zdravotné problémy. Až doteraz netušila, čím boli spôsobené. Aj napriek negatívnym testom na Covid-19 sa zistilo, že pretekárka tímu SD Worx bola v USA pozitívna.

17. miesto na trati vo Fayetteville bolo pod očakávania jednej z najviac talentovaných pretekárok súčasnosti.

„Dva dni pred pretekmi ma bolela hlava a mala som silné kŕče v bruchu. Skoro nič som nemohla zjesť,“ hovorí Vas pre maďarský Eurosport. „Ale koronavírus sme vylúčili, lebo 48 hodín pred pretekmi som mala dva negatívne testy.“

„Po prílete z Ameriky bolo nášmu trénerovi zle a bol pozitívny. Všetci sme sa potom hneď otestovali. Miki [Szabó, jej priateľ, pozn. red.] a Lars [Boom, tréner] mali pozitívne výsledky, ale ja som bola stále negatívna,“ pokračuje víťazka pretekov Svetového pohára v Overijse.

Následne sa Kata Blanka Vas zúčastnila tímovej prezentácie SD Worx, kde podstúpila viaceré lekárske vyšetrenia, vrátane prehliadky srdca.

„V piatok som odletela domov s Mikim a urobila si špeciálny test. Chcela som vedieť, či som v posledných dvoch týždňoch prekonala Covid. Výsledky jasne naznačili, že som mala koronavírus. Ale v porovnaní s minulým februárom, keď som mala vírus prvýkrát, boli príznaky slabšie,“ vysvetlila Vas.

20-ročná Kata Blanka Vas sa momentálne pripravuje na novú cestnú sezónu, prvú celú v drese SD Worx, rebríčkovo najlepšom tíme na svete. V apríli sa zúčastní ardenských klasík Amstel Gold Race alebo Liege – Bastogne – Liege. V pláne má veľmi významné preteky Giro Rosa. V máji by sa chcela pozrieť na preteky svetového pohára v horských bicykloch v Albstadte a Novom Meste na Morave.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár