Alaphilippe podstúpil zákrok. Motorkár sa cíti zle

Alaphilippe

zdroj: /twitter.com/NZStuff

Julian Alaphilippe (:dqt:) včera vypadol z pretekov Okolo Flámska 2020. Narazil do motorky, spadol a zlomil si dve záprstné kosti na pravej ruke. Keď sa incident stal, bol v skupine, kde bojoval o víťazstvo s Van der Poelom a Van Aertom. 35 km pred koncom však skončil majster sveta na zemi.



V pondelok podstúpil operáciu v belgickom Herentals, aby sa mu zlomeniny napravili. Podľa tlačovej správy tímu sa všetko vydarilo. 28-ročný Francúz bude mať ruku po ďalšie tri týždne v sadre. Potom bude môcť trénovať a podstúpi fyzioterapiu. Sezóna sa pre neho tak-či-tak skončila.

Julian Alaphilippe:

„Pád bol veľmi strašidelný a keď som sa ocitol na zemi, myslel som si, že to bude horšie. Našťastie to nie je tak strašné. Som veľmi vďačný doktorom pri trati, ale aj personálu v nemocniciach v Ronse a Herentals za všetko, čo pre mňa za posledných 24 hodín urobili,“ uviedol Alaphilippe vo vyhlásení.

Motorkár hovorí, že nešlo o nič nezvyčajné

Bývalý príslušník polície Eddy Lissens, ktorý riadil motorku, do ktorej Alaphilippe narazil, ponúkol svoj pohľad na vec.

„Trochu sme išli dozadu, televízna motorka to urobila na ľavej strane cesty, my na pravej. Mali sme to robiť aj my na druhej strane? Kto tak hovorí, určite nikdy nešiel v pretekoch. Neurobili sme nič nezvyčajné. Takéto veci sa dejú stokrát za preteky. Stalo sa to len v nesprávny okamih,“ povedal 64-ročný Belgičan podľa Cyclingnews.



„Pamätám si, že som videl, ako Alaphilippe hovorí do svojej vysielačky a potom sa mi už nemohol vyhnúť. Je mi ľúto Alaphilippa. Celkom ma zasiahlo. Cítim sa previnilo, aj keď s tým nemôžem nič urobiť. Hovoril som s niekým z tímu a bola to pozitívna konverzácia. Dúfam, že Alaphilippe sa dá čoskoro do poriadku.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár