Julian Alaphilippe na Okolo Flámska narazil do motorky

Okolo Flámska 2020
Alaphilippe na Okolo Flámska

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Julian Alaphilippe na Okolo Flámska 2020 skončil 35 km pred cieľom. Pri svojej prvej účasti na kockovom monumente sa držal dvoch najlepších jazdcov pretekov. Mathieu van der Poel z tejto skupinky vyhral, Wout van Aert s ním veľmi tesne prehral v neuveriteľnom finále.

Francúzsky majster sveta sa držal pri pravej strane cesty, hovoril do vysielačky a nevšimol si motorku, ktorá zastavila pri ceste. Van der Poel sa jej stihol vyhnúť, ale 28-ročný Alapahilippe napálil priamo do nej. Tvrdo spadol na asfalt, bicykel od neho spadol aj na päť metrov a kričal v bolestiach. Držal si pravé zápästie.



Alaphilippe prekvapivo tvoril preteky a bol účastníkom rozhodujúceho delenia. Kto vie, ako by sa preteky skončili, ak by sa naďalej držal dvoch najsilnejších jazdcov súčasnosti.

Bol prevezený do nemocnice v Ronse, kde röntgenový snímok odhalil fraktúry 2. a 4. metakarpálnych kostí na pravej ruke. Hneď v pondelok podstúpi operáciu v Herentals pod taktovkou doktora Schrijvera.

Julian Alaphilippe na Okolo Flámska – pád:

Preteky ako na hojdačke po zisku majstrovského titulu pokračujú. Alaphilippe v prvých pretekoch v dúhovom drese, Liège-Bastogne-Liège, celý deň bojoval s technickými problémami. V cieli najprv slávil predčasne a predbehol ho Primož Roglič, predtým však nepekne pri šprinte skrížil cestu Hirschimu. Na Brabantskom šípe si počínal o čosi lepšie, dobre takticky zavrel Van der Poela a v šprinte a tiež oslavoval pred cieľom, ale vyhral.



Na Okolo Flámska najprv pôsobil výborne, pri svojej prvej účasti sa približne 62-kilový jazdec držal na kockách so špecialistami a útočil 50 km od konca. Potom prišla sekunda nepozornosti a tvrdý pád. Sezóna sa pre majstra sveta skončila. V nej získal tri víťazstvá, prvé prišlo na Tour de France. Venoval ho zosnulému otcovi Jo, ktorý ho po ťažkých zdravotných problémoch opustil v júli.

Patrick Lefevere viní motorkára

Šéf tímu Deceuninck – Quick Step, ktorý sa na preteky premenoval na Elegant – Quick Step, vidí chybu v motorkárovi.

„Jazdci vždy hľadajú najkratšiu cestu. Možno motorkár dostal taký pokyn, aby sa umiestnil rovno za prednými jazdcami. Ale druhá motorka (belgického zväzu cyklistiky, pozn. red.) tam nemal čo robiť. Bola to mierne pravotočivá zákruta. Motorky musia byť na vonkajšej časti. Wout van Aert si určite nemyslel, že tam zastaví. A prekvapený bol aj Van der Poel,“ povedal podľa portálu Wielerflits.

Zdroj: deceuninck-quickstep.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár