Alberto Bettiol predĺžil v EF Education-NIPPO

Prestupy
Alberto Bettiol Giro 2021

zdroj: Massimo Paolone/LaPresse

Alberto Bettiol (:efd:) predĺžil zmluvu s tímom EF Education-NIPPO na ďalšie roky. Dĺžka kontraktu však nie je známa. Talian pôsobí v tíme od roku 2014, vtedy bol hlavný sponzor Cannondale. V roku 2018 si dal pauzu a pôsobil v tíme BMC Racing, o rok neskôr sa však vrátil. Tento krok sa vyplatil, keď zaknihoval najväčší životný úspech – ovládol monument Okolo Flámska. V ten istý rok skončil na štvrtom mieste na inej klasike E3.

Rodák z Poggibonsi ovládol i 18. etapu nedávno skončenej Grand Tour, keď si v závere poradil s Rémim Cavagnom (:dqt:). 27-ročný cyklista je výborný klasikár, no dokáže robiť i domestika. Dokázal to na Gire, keď v ťažkých kopcoch ťahal Hugha Carthyho (:efd:).

Alberto Bettiol

„Rád by som vyhral i ďalšie dôležité preteky. Tímu by som chcel pomôcť k výhre na nejakej z Grand Tours. Boli sme blízko pred troma rokmi s Rigobertom Uranom. Určite chcem naplniť i osobné ambície, no chcem vyhrať s tímom Grand Tour. Potrebujem mať ľudí okolo seba, ktorí mi dôverujú a naopak. Preto som sa rozhodol ostať. Je to náš spoločný boj, spoločná zodpovednosť, spoločný záväzok. Spolu to dokážeme.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár