Alejandro Valverde bude pokračovať aj v roku 2022, vráti sa skoro

Alejandro Valverde

zdroj: ©BettiniPhoto

Španielsky cyklista Alejandro Valverde (MOV) potvrdil, že pretekať bude aj v roku 2022. Zároveň sa jeho zranenia po páde na Vuelta a Espaňa 2021 dávajú do poriadku.

Keď si už svet myslel, že 41-ročný Španiel po tvrdom páde v 7. etape Vuelta 2021 skončí s kariérou, nie je tomu tak. Ešte jeden rok, sľúbil Valverde na španielskom Eurosporte.

Svoju kariéru otvoril v roku 2002 a stále je konkurencieschopný. V roku 2021 vyhral náročnú jednodňovku GP Miguel Indurain a dokonca bodoval aj na World Tour úrovni – vyhral etapu na Critérium du Dauphiné,

„Áno, ešte budem pokračovať ešte jeden rok. Mám silu a motiváciu pomáhať kolegom a bojovať o víťazstvá,“ povedal Alejandro Valverde.

Pred dvoma týždňami útočil v siedmej etape Vuelty, bol za kolesom Richarda Carapaza (MOV). Narazil však na výtlk, stratil kontrolu nad bicyklom a spadol, pričom sa skĺzol do medzery medzi závorami. Aj keď sa snažil pokračovať, v slzách opustil milované preteky. Podstúpil operáciu kľúčnej kosti a už trénuje na trenažéri.

Alejandro Valverde Vuelta 2021
Alejandro Valverde. Dario Belingheri/BettiniPhoto©2021

„Majstrovstvá sveta nestihnem. A navyše, je tam veľa kociek, čo nie je dobré pre moje zranenia. Vrátim sa na talianske preteky na konci septembra, aby som sa pripravil na Okolo Lombardie,“ prezradil Valverde svoj plán. „Zotavujem sa celkom dobre. Operácia kľúčnej kosti bola rýchla. Trápi ma viac rebro, ale to potrebuje čas a bude v poriadku.“

Monument Okolo Lombardie nikdy nevyhral. Trikrát bol druhý, naposledy pred dvoma rokmi.

Boli to ťažké chvíle

Ako spomína na pád a iba svoje prvé odstúpenie z Vuelty od roku 2002?

„Sú to ťažké chvíle. Ruka sa mi skĺzla, zatvoril som oči a dostal sa až do akejsi priekopy. Vedel som, že mám niečo zlomené. Keď ma [José Joaquin] Rojas dvihol, nemohol som pohnúť pravou rukou. Nemohol som pokračovať, aj keď rád by som pomohol kolegom. Vedel som, že ma potrebujú,“ opísal rodák z Murcie.

Valverde by bol veľkou pomocou pre lídrov Movistar Team, ktorí obsadzujú druhú a tretiu priečku. Enric Mas (MOV) na vedúceho Rogliča stráca 2:30, Miguel Ángel López (MOV) 2:53.

Alejandro Valverde – program pre sezóny 2021

  • Okolo Sicílie (28. 9. – 1. 10.)
  • Tre Valli Varesine (5. 10.)
  • Miláno – Turín (6. 10.)
  • Gran Piemonte (7. 10.)
  • Okolo Lombardie (9. 10.)
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár