Alejandro Valverde oznámil dátum konca kariéry

Alejandro Valverde

zdroj: twitter.com/lavuelta

Alenajdro Valverde (MOV) oznámil, že po sezóne 2022 ukončí kariéru. Legendárny Španiel svoj odchod do dôchodku odkladal už nejakú dobu, no v relácii Sports Radiogaceta povedal, že končí na sto percent. Populárny El Bala mal podľa špekulácii končiť už po tohtoročnej Vuelte, na počas siedmej etapy spadol a z pretekov odstúpil. Ešte len nedávno potvrdil, že bude jazdiť i v nasledujúcej sezóne.

Dotout- procycling

Zo zranenia sa vytrábil po piatich týždňoch, v prvých pretekoch po pauze skončil celkovo na druhom mieste. Rovnaké umiestnenie si pripísal v bodovacej a vrchárskej súťaži. Na preteky Okolo Sicílie tak mal dobre spomienky, následne na monumente Okolo Lombardie zaznamenal výbornú 5. priečku.

Alejandro Valverde

„Ročník 2022 bude definitívne môj posledný. Hovorím to plne presvedčený a na sto percent. Mám síce 42 rokov, formu celkom dobrú, no už mi to nedáva zmysel. Som v profesionálnom pelotóne 21 rokov, čo viac mám dokazovať? Môj čas nadišiel. Chcel by som si užiť poslednú sezónu. Nerád by som mal nalinkovaný celý rok, no účasť na Tour de France je vylúčená. Chcel by som byť na Vuelte, Giro budeme študovať a rozhodneme sa. Sú tu ešte klasiky a španielske preteky. Po ukončení cyklistickej kariéry mám ešte dva roky zmluvu s Movistarom. Chcel by som sa venovať hlavne mládeži. Byť trénerom a mentorom si užívam a baví ma to.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár