Vinokurov končí ako riaditeľ tímu Astana po sporoch s vedením

Alexander Vinokurov

zdroj: ©PHOTOGOMEZSPORT2019

Zakladajúci člen tímu Astana – Premier Tech Alexander Vinokurov skončil na pozícii športového riaditeľa. Nové vedenie tímu cituje hlavne osobné dôvody.

Giuseppe Martinelli a Steve Bauer ostávajú vedúcimi mužmi tímu s kanadským sponzorom Premier Tech, ktorého ľudia vo vedení tímu sa rozhodli zmenšiť kompetencie Vinokurovi.

„Potvrdzujeme, že Alexander Vinokurov nebude na prebiehajúcej Tour de France. Alexander ostane ako súčasť tímu, ale nebude na čele športových záležitostí a presunie sa do inej pozície,“ povedala v stanovisku tímu manažérka Yana Seel.

V stredu sa 47-ročný Kazach dozvedel správu o svojom vyhadzove. Informáciu priniesol ako prvý priniesol francúzsky denník L’Equipe. Právny tím Vinokurova momentálne pracuje na zvrátení situácie.

Vyhadzovu z vedúcej pozície predchádzali mesiaci sporov, ktorý nebol spokojný s vyhadzovom športových riaditeľov Alexandra Šeferovova a Dimitriho Seduna. Dvojica odišla do ruského tímu Gazprom.

Alexandrer Vínokurov bol jedným zo zakladajúcich členov tímu v roku 2006. V roku 2012 vyhral zlato na olympiáde a po konci sezóny manažoval tím podporovaný hlavne štátom Kazachstan. Vlani sa do vedenie pridala kanadská firma Premier Tech, manažérom tímu sa stala Belgičanka Yanna Seel.

>>>Profil kontroverznej osobnosti svetovej cyklistiky nájdete v samostatnom článku

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár