Alpecin-Fenix odstupuje z UAE Tour kvôli pozitívnemu prípadu covid-19

UAE Tour 2021
Alpecin-Fenix UAE Tour 2021

zdroj: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Mathieu van der Poel a jeho tím Alpecin-Fenix odstupuje z UAE Tour 2021. Po dohode s organizátormi tak urobili krátko pred začiatkom druhej etapy, ktorá je časovkou. Jeden člen tímového personálu je pozitívny na koronavírus. Test mu bol prevedený včera večer.

Testami prejdú aj všetci členovia družstva, vrátane jazdcov. Infikovaný je momentálne v karanténe, rovnako aj všetci, čo s ním prišli do styky. Tím o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Za holandský Pro tím jazdí víťaz úvodnej etapy Van der Poel. Toho bohužiaľ neuvidíme bojovať v rovinatej, 13-kilometrovej časove proti Pogačarovi či Almeidovi. Najväčším favoritom je majster sveta Filippo Ganna. Rovnako sa nevie, či Van der Poel nájde náhradný pretekársky program. Ak bude musieť ostať v izolácii, minie sa mu možnosť zúčastniť sa Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne v ďalší víkend.

Keďže holandský majster po prvom dni viedol celkovo, jeho náhradou v dnešnej časovke bude David Dekker (:tjb:). 23-ročný šprintér skončil v prvých pretekoch vo World tíme druhý a skvelý štart do kariéry dnes potvrdzuje nosením líderského dresu.

Z veľkých mien bral tím do Spojených arabských emirátov svoju novú posilu Jaspera Philipsena. Ten sa nebude môcť zmerať s ostatnými veľkými menami.

Alpecin-Fenix odstupuje z UAE Tour:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár