Alváro Hodeg vyhral po dvoch rokoch: 1. etapa Tour de l’Ain 2021

José Alváro Hodeg 1. etapa OKolo Slovenska 2021

zdroj: ©Deceuninck - Quick-Step - ©Luc Claessen

Kolumbijčan Alváro Hodeg (:dqt:) ovládol 1. etapu Tour de l’Ain 2021. Pre 24-ročného Kolumbijčana ide o prvé víťazstvo od októbra 2019.

Prvá etapa z troch mala 141 kilometrov a bola kompletne rovinatá. Nakoniec sa Bourg-en-Bresse na východe Francúzska šprintovalo. Následne mal tím Deceuninck – Quick-Step opäť najlepší šprintérsku vláčik. V závere, 150 metrov pred cieľom sa Hodeg odpútal od kolesa svojho rozbiehača Jannika Steimleho (:dqt:) a s prehľadom bol najrýchlejší.

Druhé miesto bral Francúz Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), ktorý sa držal za kolesami Quick-Stepu, ale nemal potrebné zrýchlenie. Jeho krajan Bryan Coquard (B&B Hotels) bol ochotný pri hľadaní si pozície urobiť aj pomerne nebezpečné manévre, ale získal iba tretie miesto.

Hodeg sa vďaka 13. profesionálnemu víťazstvu dostal na čelo celkovej klasifikácie pretekov Tour de l’Ain. V piatok sa ide kopcovitá etapa, ktorá má ale rovinatý záver a niekoľko klasikárov a odolných šprintérov by mohlo odolať.

José Alváro Hodeg naposledy vyhral nemeckú jednorazovku Münsterland Giro ešte v roku 2019. Ďalšia sezóna mu vôbec nevyšla a trápil sa aj na začiatku prebiehajúceho roka. Jazdec, pred pár rokmi považovaný za jeden z najväčších šprintérskych talentov, už vo svojej kariére vyhral etapy na Okolo Poľska, ale aj na prestížnom BinckBank Tour.

1. etapa Tour de l’Ain 2021 – video:

1. etapa Tour de l’Ain 2021 – výsledky:

01Alvaro HodegDeceuninck-Quick Step03:04:57
02Nacer BouhanniArkéa-Samsic+ 00
03Bryan CoquardB&B Hotels p/b KTM+ 00
04Niccolo BonifazioTeam TotalEnergies+ 00
05Jason TessonSt Michel-Auber 93+ 00
06Riccardo MinaliIntermarché-Wanty-Gobert+ 00
07Florian VermeerschLotto Soudal+ 00
08Emmanuel MorinCofidis+ 00
09Clément VenturiniAG2R Citroën Team+ 00

Alváro Hodeg: Viem byť najlepší

José Alváro Hodeg 1. etapa Tour de l'Ain 2021
Alváro Hodeg. ©Deceuninck – Quick-Step – ©Luc Claessen

„Víťazstvo by som chcel venovať hlavne mojej rodine a tímu, ktorí pri mne vždy stáli,“ tešil sa Hodeg po etape. „Ďakujem tímu, ktorý ukázal, že nikdy nevyhrávate sám, ale je to zásluha úžasných ľudí, ktorí vám pomáhajú. Celý čas kontrolovali etapu a doniesli ma do posledného kilometra, kde som to v správnom momente zakončil.“

V minulosti porážal mená ako Sam Bennett, Pascal Ackermann, alebo Arnaud Démare. V posledných mesiacoch však Kolumbijčan niečo stratil.

„Keď mám plný priestor na šprint, môžem byť úplne najlepší,“ hovoril Hodeg.

Avšak, aj keď mu tím pripravil skvelú pozíciu, pravdepodobné po konci sezóny odíde. Navyše, Gazzetta dello Sport píše, že Hodeg zamieri do UAE Team Emirates ako rozbiehač. Lenže víťazstvo vo štvrtok môže niekoľko vecí zmeniť.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár