Assos pripravený pomôcť Qhubeke, no nie ako titulárny sponzor

Tim Qhubeka NextHash

zdroj: twitter.com/QhubekaAssos

Tímu Qhubeka NextHash sa kráti čas. Titulárny sponzor je stále v nedohľadne, no švajčiarska značka Assos je pripravená pomôcť. V roku 2020 taktiež zachraňovala tím, no následne boli vymenený firmou NextHash, ktorá mala 5-ročný plán s tímom Qhubeka. Nie je jasné ako bude spolupráca s NextHash pokračovať, ale už v lete mal tím problémy s výplatami. Na konci sezóny jazdci dostali e-mail, kde stálo, že si majú hľadať nové pôsobiská.

Dotout- procycling

Riaditeľ tímu Doug Ryder dostal od UCI výnimku, ktorá platí do konca mesiaca. Ak zoženie sponzorov a jazdcov, tak môže požiadať o licenciu World Tour. Spomínaný Assos nie je ochotný byť hlavným sponzorom, no je pripravený pomôcť. Vedenie však čaká na Rydera a jeho kroky, keďže najväčšie hviezdy už dávno opustili potápajúcu sa loď.

Stanovisko spoločnosti Assos

„Tím Qhubeka aktuálne hľadá sponzorov. Nevieme v akej fáze sú, no treba im niekoľko miliónov eur. Assos je pripravený pomôcť. Charita Qhubeka odvádza veľmi dobrú práca, budeme s nimi v roku 2022 spolupracovať bez ohľadu na cyklistický tím. Páči sa nám vízia a smer tejto charity, je to pre nás prirodzená zhoda. Nie sme zatiaľ s Dougom Ryderom nijak dohodnutý, držíme sa späť. Až sa vyjasní aká bude vízia tímu, tak sa pripojíme. Pre nás je dôležité akí to budú partneri, aké budú ambície tímu a vyhodnotíme náš postoj. Máme i iné marketingové projekty a každá drobnosť hrá rolu. Preto sa nehrnieme do podpisu žiadnej zmluvy, ale dávame si na to čas.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár