Bauke Mollema vyhral Trofeo Laigueglia 2021

Bauke Mollema Okolo Lombardie 2020

zdroj: twitter.com/Il_Lombardia

Bauke Mollema z tímu Trek-Segafredo sa radoval na prvých talianskych pretekoch sezóny Trofeo Laigueglia. Holanďan vyhral po úspešnom samostatnom útoku 17 km pred cieľom. V šprinte za ním skončil druhý Kolumbijčan Egan Bernal (:ins:) a tretí bol Mauri Vansevenant (:dqt:) z Belgicka.

Preteky dlhé 202 kilometrov sa naplno rozbehli pri vstupe na záverečný okruh, ktorý sa prešiel štryrikrát. Vtedy útočili mená ako Vincenzo Nibali (:tfr:) alebo Nairo Quintana (Arkéa-Samsic). Na trase s ústredným stúpaním Colla Micheri o dĺžke 2 km sa ozývali ďalšie silné vrchárske mená.

V predposlednom kole sa po útoku víťaza Tour de France Egana Bernala oddelila skupina najsilnejších jazdcov v pretekoch. S 25 km do konca boli na špici Ciccone, Mollema (:tfr:), Bernal (:ins:), Champoussin (:alm:), Landa (:bmt:), Vansevenat (:dqt:), Madouas (FDJ). Držal sa aj mladý Eritrejčan Girmay (Delko), ktorý ale na neskrošie útoky nestíhal, rovnako ani Madouas.

Skvelú tímovú hru predviedol tím Trek-Segafredo, ktorý mal vpredu dvojicu jazdcov. Po pár pokusoch domáceho Cicconeho to bol Bauke Mollema, ktorý si až do méty 17 km do cieľa držal svoje zbrane. Rozhodujúci útok priniesol na poslednom prejazde stúpania. Čakal ho zjazd a rovinatá pasáž do cieľa. 34-ročný jazdec získal druhé víťazstvo v tejto sezóne, prvý bol aj v úvodnej etape Tour Du Var. Podobným spôsobom ovládol pred dvoma rokmi záverečný talinasky podnik – monument Okolo Lombardie.

V skupine za víťazným Holanďanom sa šprintovalo. Druhé miesto a kvalitné predstavenie si odnáša Bernal, ktorý sa dostáva z problémov s chrbticou. Mladík Vansevenant, ktorý sa už parádne predivedol na Tour de la Provecne, bral tretiu priečku.

Talianska sezóna pokračuje ďalšími pretekmi. Už v sobotu je na programe klasika Strade Bianche.

Trofeo Laigueglia 2021 – výsledky:

Poz.JazdecTímČas
01Bauke MollemaTrek-Segafredo4:57:05
02Egan BernalINEOS Grenadiers+ 39
03Mauri VansevenantDeceuninck-Quick Step
04Clément ChampoussinAG2R Citroën Team
05Giulio CicconeTrek-Segafredo
06Mikel LandaBahrain Victorious
07James KnoxDeceuninck-Quick Step+ 57
08Andrea VendrameAG2R Citroën Team+ 1:01
09Biniam GirmayDelko
10Lorenzo RotaIntermarché-Wanty-Gobert

Výsledky: firstcycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár