Bemer Cyclassics 2022: Peter Sagan znova v akcii

Peter Sagan Prológ Okolo Slovenska 2021

zdroj: cyklonews.sk

Peter Sagan (TotalEnergies) sa dnes predstaví na cestách prvýkrát od Tour de France 2022. Nemecký podnik BEMER Cyclassics však na štarte privíta mená ako Wout Van Aert (:tjb:), Fabio Jakobsen (:dqt:) či Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck). Na jazdcov dnes bolo pripravených 205 kilometrov v okolí Hamburgu. Preteky však prekvapivo ovládol Marco Haller (BOH), keď porazil super favorita Van Aerta (:tjb:). Peter Sagan dnes obsadil pozície mimo elitnej desiatky, konkrétne 31. miesto.

Profil BEMER Cyclassics 2022


Štart BEMER Cyclassics 2022

Únik

Do úniku dňa sa dostala trojica jazdcov. Skupina bola v zložení Jullien Anthony (:alm:), Yevgeniy Gidich (AST) a Jacopo Mosca (:tfr:). Náskok sa dostal na úroveň piatich minút. 60 kilometrov pred cieľom sa k skupine pridal Ide Schelling (BOH), náskok bol iba 30 sekúnd.

Nalini - procycling

V čele pelotónu sa držal Quick Step, Fabio Jakobsen (:dqt:) bol jasný človek do záveru. 40 kilometrov pred cieľom už nebol súčasťou úniku Gidich (AST), na čele pretekov tak ostalo trio cyklistov. O chvíľu neskôr prišiel veľký pád v pelotóne, ocitlo sa tam niekoľko favoritov. Frenetické momenty ukončili šance úniku, čoskoro bola trojica dostihnutá. Na trati bolo vďaka pádu niekoľko skupín a jazdci sa obzerali za svojimi lídrami. Nikto nevedel ako reagovať.

Záver

Na poslednom stúpaní Waseberg však všetko bolo inak. Van Aert (:tjb:) zaútočil a roztrhal i zbytok skupiny. Udržala sa ho len štvorica jazdcov, dvojicu tam mala Bora-hansgrohe. Pätica jazdcov mala náskok 20 sekúnd, do cieľa ostávalo 10 kilometrov. Tri kilometre pred koncom bolo už iba otázkou času, kedy Van Aert rozhodne. Marco Haller (BOH) však zaskočil favorita, Belgičan zaspal a doplatil na to. Rakúšan si v cieli užíval životné prvenstvo.

Výsledky

Results powered by FirstCycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár