Blatistý Besançon patril Iserbytovi a Brandovej

Cyklokros
eli iserbyt

zdroj: twitter.com/IserbytEli

Ôsme kolo cyklokrosového svetového pohára v Besançone ovládol Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). V ťažkých podmienkach zviedol bitku s krajanom Aertsom (Baloise Trek Lions). Ženám dominovala od začiatku až do konca Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions).

Trasa – Besançon

Štart

Priebeh pretekov v Besançone

Na štarte chýbali dvaja favorit – Quinten Hermans a Lars van der Haar. Preteky sprevádzalo premenlivé počasie, po ženskej jazde ostali na trati už len blatisté úseky. Dobre vyštartoval Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal), vedúci muž poradia Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) sa držal na šiestom mieste. Na konci prvého kola však už bol na čele Toon Aerts (Baloise Trek Lions), stíhal ho však spomínaný Iserbyt.

Dotout- procycling

Dvojica mala čoskoro náskok 25 sekúnd a vyzeralo to na podobný priebeh ako v Koksijde. Po pol hodine pretekania mala belgická dvojka náskok už 40 sekúnd. Medzičasom o tretie miesto bojovali Pim Ronhaar (Baloise Trek Lions) a Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). Na konci štvrtého kola mala dvojica favoritov náskok vyše minúty. V piatom kole začalo znova pršať a jazdci bojovali v každej zákrute. Aerts vycítil slabšiu chvíľu Iserbyta a nasadil k útoku. Medzera sa s každým metrom zväčšovala a vyzeralo to na rozhodujúci moment pretekov.



V jednej zo zákrut však Aerts spadol a situácia bola v momente naopak. Vedúci muž svetového pohára na nič nečakal a išiel na svoj limit, aby náskok udržal. Pri nájazde do posledného kola bol rozostup na úrovni štyroch sekúnd. Aerts však bojoval zo všetkých síl a čoskoro sa dotiahol na dve sekundy. Iserbyt však tažil z prvej pozície a vyberal si stopu parádne. Aertsa nechal pričuchnúť, no nič viac. Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) sa napokon tešil z prvenstva v Besançone.

Rozhodujúci moment pretekov

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár