BinckBank Tour: Druhý hromadný dojazd korisťou Pedersena

Články
Mads Pedersen

zdroj: twitter.com/TrekSegafredo

3. etapa pretekov BinckBank Tour je za nami. Druhý šprintérsky dojazd zvládol najlepšie Mads Pedersen (:tfr:), keď oplatil prehru Jasperovi Philipsenovi (:uae:).

Preteky BinckBank Tour dnes pokračovali po nútenej pauze. Oficiálne tretia etapa si na pelotón pripravila 157 kilometrov so štartom a cieľom v mestečku Aalter. V itinerári boli dve šprintérske prémie a už tradične zlatý kilometer, kde sa každých 300 metrov rozdávajú bonusové sekundy. Spomínané mesto leží v okrese Gent, vo východnom Flámsku. Do úniku dňa si dnes naskočila pätica jazdcov. Skupina bola v zložení Jonas RickaertOscar Riesebeek z Alpecin-Fenix, AdrienPetit a Pim Ligthart (Total Direct Energie) a v neposlednom rade Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen – Baloise). Po 60 kilometroch pretekania bol náskok iba 3 minúty a nedali sa čakať veľké zázraky.

Po 85 kilometroch spadol náskok na hodnotu 90 sekúnd. O zníženie sa postarali tímy Trek-Segafredo a UAE Emirates. Keď sa náskok dostal pod minútu, tak z pelotónu odskočila belgická trojica De Bondt (Alpecin-Fenix), Jelle Wallays (:lts:) a Milan Menten (Sport Vlaanderen – Baloise). Dostali sa 15 sekúnd pred hlavný balík a 50 sekúnd za vedúcu päťku. Snaha trojice však nevydržala dlho a čoskoro ich hlavný balík s prehľadom pohtlil. 20 kilometrov pred dojazdom mala skupinka na čele stále minútu a šprintérske tímy museli začať tlačiť.

Na čele hlavného balíka udávala tempo Bora, ktorá svoje nádeje vkladala do Pascala Ackermana (BOH). Boj o zlatý kilometer zviedli pretekári v úniku, najlepšie si počínal Jonas Rickaert, ktorý získal maximum 9 sekúnd. Dva kilometre pred cieľom skončila snaha posledného mohykána z úniku a všetko sa chystalo na hromadný dojazd. Technické pasáže najlpešie zvládli jazdci Bory a vyviezli svojho lídra do dobrej pozície. Lenže Ackermann (BOH) zase vyštartoval priskoro a na páske ho predstihli Pedersen (:tfr:) i Philipsen (:uae:). Prvý menovaný si napokon pripísal etapový vavrín.

Štart:

3. etapa – profil:

Profil 2. etapy BinckBank Tour
Zdroj: procyclingstats.com

Finiš:

Celkové poradie

Do čela celkového poradia sa po dnešnej etape dostal Mads Pedersen (:tfr:).

Výsledky 3. etapy BinckBank Tour:

1.Mads Pedersen (Den):tfr:03:26:11
2.Jasper Philipsen (Bel):uae:
3.Pascal Ackermann (Ger)BOH
4.Danny Van Poppel (Bel)Circus – Wanty Gobert
5.Tim Merlier (Bel)Alpecin-Fenix
6.Zdeněk Štybar (Cze):dqt:
7.Christophe Laporte (Fra)COF
8.Florian Sénéchal (Fra):dqt:
9.Lorenzo Manzin (Fra)Total Direct Energie
10.Sep Vanmarcke (Bel):efd:

Priebežné poradie BinckBank Tour:

1.Mads Pedersen (Den):tfr:06:25:21
2.Jasper Philipsen (Bel):uae:
3.Jonas Rickaert (Bel)Alpecin-Fenix00:00:07
4.Pascal Ackermann (Ger)BOH00:00:08
5. Mike Teunissen (Ned):tjb:00:00:11
6.Mathieu van der Poel (Ned)Alpecin-Fenix00:00:13
7.Yves Lampaert (Bel):dqt:
8.Danny Van Poppel (Bel)Circus – Wanty Gobert00:00:16
9.Tim Merlier (Bel)Alpecin-Fenix
10.Lorenzo Manzin (Fra)Total Direct Energie

Zdroj: binckbanktour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár