Biniam Girmay pobláznil národ

Biniam Girmay

zdroj: twitter.com/intermarchewg

Biniam Girmay (:iwg:) prepísal historické tabuľky, keď ako prvý africký jazdec ovládol jarnú klasiku. Eritrea bola náležite hrdá a pripravila pre neho veľkolepé privítanie. Rodák z Asmary sa po troch mesiacoch pretekania vrátil domov k rodine. Do Európy sa vráti koncom apríla, keď ho čakajú preteky Eschborn-Frankfurt. Neskôr by sa mal predstaviť i na talianskom Gire, ktoré štartuje 6. mája.

Biniam Girmay s rodinou

21-ročný cyklista prežil skvelú jar, keď zaznamenal niekoľko skvelých výsledkov. Ešte na začiatku sezóny ovládol preteky na Malorke Trofeo Alcúdia – Port d’Alcúdia, na Paríž – Nice finišoval trikrát v prvej desiatke. To najlepšie však prišlo v marci. Na Miláno – Turín skončil desiaty, na Miláno – San Remo dvanásty. V Belgicku prišla prelomová klasika E3 Saxo Bank Classic, skoršie známa pod názvom E3 Harelbke. Tam obsadil 21-ročný mladík 5. miesto. Na Gent – Wevelgem prišiel historický moment, Girmay sa dostal do úniku spolu s trojicou jazdcov. V samotnom finále bol najsilnejší a zaknihoval tak historické prvenstvo.

Biniam Girmay (:iwg:) prestúpil do tímu Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux pred touto sezónou, zmluvu má podpísanú do konca roka 2024. Predtým obliekal farby tímu Delko Nippo Provence.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár