BORA – hansgrohe Tour de France 2021: Peter Sagan a Wilco Kelderman

Tour de France 2021
BORA - hansgrohe Tour de France 2021 Peter Sagan

zdroj: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Peter Sagan (BOH) sa nachádza v oficiálnej zostave tímu BORA – hansgrohe na Tour de France 2021. Slovák sa bude sústrediť na šprinty, pričom Wilco Kelderman (BOH) a Emanuel Buchmann (BOH) budú vrchármi nemeckej zostavy. Tour de France začína v Breste 26. júna.



Nemecký šprintér Pascal Ackermann (BOH) sa pre zlú formu z posledného polroka nedostal do súpisky tímu. Ackermannovi bola sľubovaná pozícia chráneného muža na Tour. Lenže jeden z najrýchlejších mužov uplynulých rokov v tejto sezóne ani raz nevyhral.

„Nebolo to ľahké rozhodovanie. Emanuel Buchmann sa stal možnosťou až minulý týždeň. Taktiež sme si mysleli, že šprintovať budeme s Ackermannom a Saganom,“ uviedol Ralph Denk v tlačovej správe tímu.

Peter Sagan absolvuje desiatu Tour de France

„Nakoniec sme však nadobudli dojem, že Pascal Ackermann nie je na dostatočnej úrovni a do zostavy sa nedostal. Našimi cieľmi sú etapové víťazstvá a top 5 v celkovom poradí. Na dosah máme aj zelený dres, ale bude to ťažký boj,“ pokračuje šéf BORA – hansgrohe.

Peter Sagan mieri na svoju desiatu Tour de France kariéry. Dokopy vyhral 12 etáp a sedemkrát získal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Tento rok podobné tričko vyhral na Giro d’Italia, kde si pripísal aj jednu víťaznú etapu. Jeho tím mu v zvlnenej etape pomohol rozprúdiť vysoké tempo a spoločne sa tak zbavili väčšiny šprintérov na stúpaniach.

„Po Petrovom boku bude stáť Daniel Oss. Budeme sa s ním sústrediť na šprintérske a zvlnené etapy,“ poznamenal Denk,

Kelderman a útočiaci jazdci

Tím má od začiatku sezóny viesť tretí muž vlaňajšieho Gira a nová posila zostavy, Wilco Kelderman. Holanďan sa prezentoval dobrými nohami na týždňových etapákoch. Na generálke pred francúzskou trojtýždňovou jazdou – Critérium du Dauphiné – skončil na štvrtom mieste. Vo forme sa nachádza ďalší Holanďan – Ide Schelling. 23-ročný jazdec sa prezentuje ak útočný pretekár do krátkych kopcov, čo dokázal v jarnom ardenskom týždni i víťazstvom na nedávnom podniku GP Kanton Aargau.

Z vrchárov sa neskoro na Tour dostal Buchmann, ktorý vypadol z Giro d’Italia z dobrej pozície v celkovom poradí. Zranenia však neboli tak vážne, aby si neokúsil cyklistický vrchol sezóny.

„Buchmann bude mať voľnú ruku, rovnako aj Patrick Konrad. Budú však dôležitými mužmi pre Wilca Keldermana. Chceli by sme jazdiť ofenzívne a s jazdcami ako Nils Politt, Lukas Postlberger a Ide Schelling máme jazdcov, ktorým sa darí v podstate na každom profile, takže šancu máme aj z únikov. Som rád, že na Tour bude aj Ide Schelling, ktorý sa stal profesionálom iba minulý rok“ pripomína Denk.

BORA – hansgrohe na Tour de France 2021:

Emanuel Buchmann (Ger), Wilco Kelderman (Ned), Patrick Konrad (Aut), Daniel Oss (Ita), Lukas Pöstlberger (Aut), Nils Politt (Ger), Peter Sagan (Svk), Ide Schelling (Ned).

BORA – hansgrohe na Tour de France 2021: bora-hansgrohe.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár