Bora a hansgrohe predĺžili pôsobenie v pelotóne

Bora - hansgrohe

zdroj: twitter.com/Hansgrohe_PR

Tím BORA – hansgrohe má zaistenú budúcnosť svojich hlavných a titulných sponzorov. Tím šéfa Ralpha Denka má istotu trvania do roku 2024. Hlavne v neistých ekonomických časoch to prináša možnosť zameriavať sa viac na športovú stránku celku namiesto každoročného hľadania donorov.

Šéf BORA – hansgrohe Ralph Denk:

„Som hrdý na to, že môžem aj naďalej počítať s podporou našich dvoch najdôležitejších sponzorov. V posledných rokoch sme toho dokázali veľa a to vo veľmi krátkom čase. Bez Bora a hansgrohe by to nebolo možné. Myslím si, že sme vytvorili prostredie, v ktorom môžu naši jazdci predvádzať svoje najlepšie výkony. Ďalej majú naši partneri profesionálnu platformu, s ktorou môžu dosiahnuť na svoje marketingové ciele. Niekoľkoročná dohoda naďalej poskytuje istotu, aby sme sa mohli púšťať do ďalších krokov v našom vývoji. Mojím veľkým snom je víťazstvo na Tour de France a v najbližších rokoch by sme chceli vyhrať rebríček World Tour,“ povedal pre oficiálny web tímu.

Nemecký tím pokračuje v posledných rokoch vo vylepšovaní domácej línie jazdcov. Do najvyššej divízie World Tour vstúpil v roku 2017 s hlavnou hviezdou Petrom Saganom. Neskôr však v tíme vyrástli silný šprintér Pascal Ackermann a vrchár Emanuel Buchmann. Ten bude chcieť na Tour de France zabojovať o celkové víťazstvo. Tento rok na ňu nastúpil po páde a uvidí sa, ako na tom bude jeho kondícia.

Lídrom tímu je Maximilan Schachmann na kopcovitých klasikách. Lennard Kämna je veľkým vrchárskym talentom do budúcnosti, čo ukázal pri víťaznej etape na tohtoročnom Critérium du Dauphiné. Ďalší rok prichádza perspektívny klasikár Nils Politt.

BORA – hansgrohe na Tour de France 2020

zdroj: twitter.com/BORAhansgrohe

Tím je postavený Emanuela Buchmanna (BOH). Ten ale spadol v predposlednej etape Critérium du Dauphiné, pár dní netrénoval a sám spochybňuje svoju pripravenosť. Po zlomenine kľúčnej kosti je Max Schachmann (BOH), ale zranenie spred dvoch týždňoch ho nezastavilo od účasti. Po páde je aj Gregor Mühlberger (BOH). Na papieri silná trojica tak nevyzerá úplne najlepšie. Ak sa nemecký líder nebude cítiť dobre, voľnú ruku dostane talentovaný Lennard Kämna (BOH). Ten môže zabojovať napríklad o vrchársky dres či etapový vavrín.

Peter Sagan (BOH) bude klasicky vpredu v rovinatých a zvlnených etapách. Počas pár kilometrov mu môžu pomôcť Daniel Oss (BOH) či Lukas Pöstelberger (BOH).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár