Bora – hansgrohe láka vrchárov. Odídu Sagan i Ackermann

Prestupy
Peter Sagan Tour de France 2021

zdroj: A.S.O./Charly Lopez

Do začiatku oficiálneho prestupového obdobia 1. augusta zostáva ešte pár dní. Na svete je už viacero špekulácií zo serióznych svetových zdrojov, ktoré hovoria o viacerých veľkých prestupoch. Veľké zmeny sa udejú v tíme BORA – hansgrohe, ktorý opustí Peter Sagan. Miesta sa však trasú aj na šprintérskom poli.

Aktualizácia 29.7. – Peter Sagan aj Pascal Ackermann oficiálne potvrdili odchod z tímu Bora – hansgrohe

Prinášame vám prehľad špekulácií o cyklistických prestupoch pred rokom 2022. Potvrdiť sa môžu až od augusta.

BORA – hansgrohe: Vlasov, Bennett, Hindley, Higuita, Van Poppel

Najnovšie správy od rešpektovaného portálu Wielerflits hovoria, že BORA – hansgrohe posilní v roku 2022 Alexander Vlasov z tímu Astana Premier-Tech. Rus je skvelým vrchárom, ktorý skončil na štvrtej priečke Giro d’Italia. O 25-ročného jazdca mali záujem aj UAE Team Emirates a INEOS Grenadiers, ale zjavne vyhrala BORA.

Alexandr Vlasov
Alexandr Vlasov. © Alessandro Bremec/LaPresse

Tím Ralpha Denka sa podľa všetkého chce zamerať na etapové preteky a celkové poradie. Už teraz majú Wilca Keldermana (5. na Tour de France 2021) a Emanuela Buchmanna (6. pred ochodom z Giro d’Italia 2021).

Aj Jai Hindley z Team DSM a Sergio Higuita z EF Education-NIPPO by sa mali pripojiť do nemeckého tímu. 25-ročný Austrálčan Hindley je druhým mužom Gira 2020. O dva roky mladší Kolumbijčan Higuita je tiež vrchárom, ktorý patrí medzí čistých, výbušných jazdcov. O týchto dvoch prestupoch informoval portál Cyclingnews.

Írsky šprintér Sam Bennett ukončí pôsobenie v tíme Deceuninck – Quick-Step a po dvoch rokoch sa vráti do BORA – hansgrohe. Informuje o tom jednak Wielerflits, ale aj rešpektovaný novinár z Gazzetta dello Sport Ciro Scognamiglio. 30-ročný Ír mal pred Tour de France problémy s kolenom. Rozhodol sa navštíviť externého doktora, s čím nebol spokojný šéf belgického tímu Patrick Lefevere. Medzi vedením a najlepším šprintérom posledných dvoch rokov panuje napätie.

3. etapa Okolo Algarve 2021
Sam Bennett. ©Deceuninck – Quick-Step – ©Luc Claessen / Getty Images

V rozbiehacom vláčiku by sa mal nachádzať aj Holanďan Danny van Poppel, momentálne pôsobiaci v Intermanché Wanty Gobert.

Do tímu pribudne 18-ročný belgický supertalent Cian Uijtdebroeks, ktorý podpísal aj oficiálnu zmluvu. 

Peter Sagan do Team TotalEnergies

Peter Sagan Tour de France 2021
Peter Sagan. © A.S.O./Charly Lopez

Gazzetta dello Sport, Wielerflits i holandské AD.nl prišli so správou, že francúzsky tím TotalEnergies z nižšej Pro úrovne je ochotný splniť podmienky Slováka, ktorý si so sebou vezme brata Juraja, Erika Bašku, Daniela Ossa, Macieja Bodnara a ďalších členov realizačného štábu. Celok by mal prejsť na bicykle Specialized – dlhodobého partnera Petra Sagana.

Peter Sagan bol predtým spájaný i s Deceuninck – Quick-Step, ale počas Giro d’Italia záujem opadol.

Vincenzo Nibali sa vracia do Astana Premier-Tech

Zdroje Cyclingnews potvrdili, že Talian Vincenzo Nibali po dvoch rokoch v Trek-Segafredo ukončí svoju kariéru v tíme Astana Premier-Tech, s ktorým pred pár rokmi vyhral Tour de France, Giro d’Italia i monument Okolo Lombardie.

Vincenzo Nibali. Foto Fabio Ferrari/LaPress

Naopak, z Astany odchádza množstvo jazdcov, medzi nimi i spomínaný Vlasov. Alex Aranburu má namierené do Movistar Team. Španiel je odolným jazdcom do krátkych kopcov so silnou šprintérskou koncovkou.

Jakob Fuglsang ako najväčšie hviezda Astany v posledných rokoch ešte nemá zaistené pokračovanie v kazašsko-kanadskom tíme. Skloňoval a tím Cofidis, ale pre Gazzettu túto špekuláciu vyvrátil Dánov agent. Podľa dánskeho portálu Feltet však počas Tour dostal Fuglsang kontrakt aj v Astane, ale stále ostáva možnosť odchodu do Israel Start-Up Nation.

Alexander Rjabušenko z Bieloruska by sa mal pridať do tímu Astana. Predtým pôsobil v tíme UAE Team Emirates. Ide o výbušného puncheura.

Giacomo Nizzolo má množstvo možností

Európsky šampión Giacomo Nizzolo je na konci zmluvy z tímom Qhubeka NextHash. Podľa Tuttobiciweb má niekoľko možností: ostať v juhoafrickom tíme, alebo sa porúčať do možných záujemcov. Tí sú Intermarché-Wanty-Gobert, Team TotalEnergies, pričom najsilnejšie sa skloňoval Cofidis.

Giacomo Nizzolo 13. etapa Giro d Italia 2021
Nizzolo. ©Massimo Paolone/LaPresse

Lenže vo francúzskom Cofidise našli nového šprintéra. Bude ním Francúz Bryan Coquard z B&B Hotels. Správu podal denník Het Nieuwsblad.

Elia Viviani opäť do Deceuninck – Quick-Step?

Talian Elia Viviani nemal veľa šťastia v tíme Cofidis, z ktorého po sezóne odíde. Na stole má údajne možnosti od EOLO Kometa, ale Tuttobiciweb sa vyjadril, že možný je návrat do tímu Deceuninck – Quick-Step, kde Talian zažil v rokoch 2018 a 2019 najlepšie momenty kariéry.

Elia Viviani
Elia Viviani, © Massimo Paolone/LaPresse

Davide Cimolai je podľa Wielerflits taktiež na ceste do Deceuninck – Quick-Step. Talian je odolný šprintér, odjazdil veľmi dobré Giro d’Italia v drese Israel Start-Up Nation.

Jumbo-Visma: Rohan Dennis, Christophe Laporte

Jeden z najlepších tímov na celkové poradie Jumbo-Visma. Holandský Wielerflits s dobrými väzbami na tím potvrdil, že dvojnásobný majster sveta v časovke Rohan Dennis opustí INEOS Grenadiers a zamieri do Jumbo-Visma. 31-ročný Austrálčan v britskom tíme vyhral časovku prvýkrát až po roku pôsobenia, pred pár mesiacmi na Okolo Katalánska. Na Giro d’Italia 2020 bol najlepším vrchárskym domestikom pre víťaza Tao Geoghegan Harta. Záujem mal i UAE Team Emirates, ale údajne vyhralo konkurenčné Jumbo.

Rohan Dennis 2. etapa Okolo Katalánska 2021
Rohan Dennis. © Fabio Ferrari/LaPresse

Smerom z tímu do UAE by mal putovať George Bennett, súčasný vrchársky domestik v Jumbo-Visma. Hovoril Ciro Scognamiglio.

Francúz Christophe Laporte vymení Cofidis za Jumbo-Visma. Francúzsky odolný šprintér a klasikár by mal byť pomocou pre Wouta van Aerta na veľkých jednodňovkách. Prestup potvrdil Wielerflits.

Pascal Ackermann, João Almeida, Alváro Hodeg do UAE Team Emirates

Pascal Ackermann sa v prvej polovici sezóny trápil a to malo za následok stratu dôvery od tímu BORA – hansgrohe. Nemecký šprintér, víťaz štyroch etáp na Grand Tours pri dvoch účastiach, by mal zakotviť v tíme UAE Team Emirates.

Slabšie sezóny by mali stáť miesto v Quick-Stepe Alvára Hodega. V tíme UAE  by mal nahradiť rozbiehača Maxa Richezeho, ktorý pravdepodobne ukončí po konci sezóny kariéru.

Rovnako ešte žije špekulácia, že João Almeida odíde z Quick-Stepu práve do UAE. 22-ročný Portugalčan zaznamenal dvakrát umiestenie v top 6 na Giro d’Italia 2020 a 2021.

Exodus z Team DSM

Nielen Hindley, ale aj talentovaný Ilan van Wilder je ďalším jazdcom z tímu DSM (bývalý Sunweb), ktorý predčasne ukončí pôsobenie. Belgičana by mali nasledovať aj mladíci Andreas Leknessund Felix Gall. Informoval dánsky Feltet.

Do DSM by sa však mal vrátiť John Degenkolb, ktorý v rovnakom tím ešte pod názvom Giant-Alpecin vyhral v roku 2015 Miláno – San Remo aj Paríž Roubaix.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár