Peter Sagan a Quick-Step sa ruší. Záujem má Direct Energie (L’Équipe)

Prestupy
BORA - hansgrohe Tour de France 2021 Peter Sagan

zdroj: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Peter Sagan (BOH) je v kontakte s francúzskym tímom Total Direct Energie. Informuje o tom francúzsky denník L’Équipe, podľa ktorých rokovania s tímom Deceuninck – Quick-Step stroskotali.

Prestupy cyklistov sa oficiálne ohlasujú a uzatvárajú od 1. augusta. Saganovi končí na konci sezóny zmluva s nemeckým tímom BORA – hansgrohe. Okrem prestupu je stále možnosť zotrvania pri súčasnom zamestnávateľovi.

Noviny, ktoré prišli ako prvé s možným spojením Sagana a belgického tímu, citujú, že šéf manažér stajne Quick-Step Patrick Lefevere nesúhlasil s požiadavkami Slováka. Nesúhlasil s tým, aby do tímu prišiel celý podporný tím Sagana, teda jeho brat Juraj, Daniel Oss s dvoma trénermi , mechanikmi a vlastným mediálnym agentom.



Viaceré skutočnosti z rešpektovaných francúzkych novín potvrdil aj novinár z talianskej Gazzetta dello Sport Ciro Scognamiglio.

Lefevere rokovania s agentom Sagana Giovannim Lombardim potvrdil na tlačovej konferencii v prvom voľnom dni Giro d’Italia, na ktorej bola aj naša redakcia.

„Už som to povedal niekoľkokrát. Nechcem mať tím v tíme. Sagan je veľký šampión, má právo si priviesť nejakých ľudí, ale určite nechcem oddelený tím v mojom tíme. Identita môjho tímu je dôležitá,“ vyhlásil Lefevere.

L’Équipe informuje, že rokovanie medzi belgickým tímom a zástupcami aj v prvých dňoch Gira. Navyše, dohady stroskotali aj na údajnej sume (približne 5 miliónov), o ktorej sa bavili. Väčšinový vlastník tímu Quick-Step Zdeněk Bakala však v Saganovi videl veľký marketingový potenciál.

„Je šialené platiť toľko. Samotný Sagan alebo s jedným kolegom, to by sme sa mohli baviť, ale takto nie,“ cituje Lefevera francúzsky denník.

Peter Sagan a Total Direct Energie až do World Tour?

Aj Scognamiglio, aj francúzsky novinár Philippe Le Gars prišli vo štvrtok so spojením medzi trojnásobným majstrom sveta a francúzskym tímom z druhej najvyššej divízie. A to tím Total-Direct Énergie riaditeľa Jean-René Bernaudeaua.

Do najvyššej ligy World Tour sa celok sponzorovaný energetickou spoločnosťou chce dostať v roku 2023. Sagan by navyše mohol postup urýchliť, ako to urobil s prokontinentálnym tímom Bora – Argon 18 v roku 2017. Manažér Bernaudeau navyše pripúšťa, že tímu končí zmluva s dodávateľom bicyklov Wilier Triestina. Náhradou by mohla byť značka Specialized, ktorá hradí veľkú časť platu Petra Sagana v BORA – hansgrohe.

Ďalej sú na stole ešte dve možnosti z World Tour tímov. Podľa Scognamiglia je jednou z nich Israel Start-Up Nation.



Anthony Turgis. © A.S.O./Pauline BALLET

Najlepším jazdcom Direct Energie je Francúz Anthony Turgis, ktorý zažil životnú klasikársku sezónu. V top 10 bol na každej jarnej klasike okrem Omloop Het Nieuwsblad a E3 BinckBank Classic. Na Kuurne – Brusel – Kuurne skončil druhý. V modrých farbách tímu jazdia aj pretekári ako Pierre Latour, Edvald Boasson Hagen alebo Niccolo Bonifazio.

Total Direct Energie mal záujem o najväčšiu domácu hviezdu Juliana Alaphilippa. Majster sveta však podpísal dlhodobý kontrakt s tímom Quick-Step.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár