L’Équipe: „Peter Sagan končí v Bore a mohol by prísť do Deceuninck – Quick-Step“

Peter Sagan Okolo Beneluxu 2021

zdroj: © BORA - hansgrohe / Bettiniphoto

Francúzske noviny L’Équipe informujú, že podľa ich zdrojov Peter Sagan už nebude súčasťou tímu BORA – hansgrohe. Po konci sezóny by mal prestúpiť do tímu Deceuninck – Quick-Step.

Aktualizované o vyjadrenia Lefevera a Denka.

Prestupy cyklistov sa oficiálne ohlasujú a uzatvárajú od 1. augusta.

ProCycling Banner
Reklama

V posledných týždňoch šéf tímu BORA Ralph Denk naznačoval možnosť odchodu Slováka, ktorému končí v tíme zmluva. Podľa francúzskych novín prebehla komunikácia medzi agentom Sagana Giovannim Lombradim a šéfom tímu Quick-Step, Patrickom Lefeverom. Do kontraktu by zasiahla aj spoločnosti Specialized, na ktorej bicykloch jazdí Bora aj Quick-Step. Tá sa podľa dostupných informácií podieľa na plate Sagana, ktorý sa pohybuje na úrovni 5 miliónov ročne.

„Pri dohode by bol každý víťazom. Peter, pretože je to jediný tím, ktorý by mu priniesol ešte viac víťazstiev, ale aj Lefevere, pretože Peter vie pomôcť v každý čas,“ cituje L’Equipe zdroj blízky k prípadu.

„Áno, za istých podmienok sa zaujímam aj o Petra. Ale ešte sme sa o ničom nebavili, tak vám neviem povedať viac,“ vyhlásil Lefevere pre Het Nieuwsblad.

Taliansky denník Gazzetta dello Sport pred pár týždňami priniesol správu, že Joao Almeida je blízko k prestupu z Deceuninck – Quick-Step do BORA – hansgrohe, ale záujem má aj UAE Team Emirates. Lefevere potvrdil, že odchod mladého Portugalčana je veľmi pravdepodobný.

„Peter je súčasťou našej DNA a cíti sa tu príjemne. Jeho kontrakt je na konci a rokujeme o predĺžení. Musíme si vyjasniť to, čo prešlo v posledných dňoch médiami. Ešte nič nie je ukončené,“ povedal Denk podľa sueddeutsche.de.

Najúspešnejší tím na klasiky

Belgický tím Deceuninck – Quick-Step má približne šiesty najvyšší rozpočet v pelotóne a každoročne zápasí s nedostatkom sponzorov. Tím zo 70 percent vlastní český miliardár Zdeněk Bakala. Na konferencii pred Okolo Flámska sa Lefevere vyjadril, že do dvoch týždňov by mal oznámiť, v akej podobe tím bude pokračovať a začne s kontaktovaním jednotlivých jazdcov. Z tridsiatich jazdcov sú na rok 2022 zaistení len traja. Isté to nemá ani s hviezdami Remcom Evenepoelom a Julianom Alaphilippom, o ktorého sa údajne zaujíma tím AG2R Citroen.

Preto by Deceuninck – Quick-Step nevedel Saganovi ponúknuť súčasný vysoký plat.

Taktiež by bolo veľmi náročné priniesť do zostavy celý podporný tím, čiže brata Juraja Sagana, Erika Bašku, Daniela Ossa, ale aj maséra Maroša Hlada či súčasného športového riaditeľa Jána Valacha.



Tím Deceuninck – Quick-Step je najúspešnejším celkom na klasiky a rovinaté špurty. V tejto sezóne vyhrali Okolo Flámska s Kasperom Asgreenom a počas posledných desiatich rokoch mali v zostave esá ako Tom Boonen, Niki Terpstra, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar alebo Julian Alaphilippe. Hlavnou dominantou je tímový výkon: dôležité je tímové víťazstvo a nie triumf jednotlivcov.

Kontroverzný a vysoko úspešný manažér Lefevere získal sp svojím tímom v nedeľu 20. monument v kariére.

Peter Sagan BORA – hansgrohe vytiahol do World Tour

Slovák pôsobí v nemeckom tíme od začiatku roka 2016, kedy prestúpil z tímu Tinkoff. Jeho meno prakticky zaistili účasť BORA – hansgrohe vo World Tour. Dôležitým prvkom bola spolupráca s výrobcom bicyklov Specialized, ktoré dodávali aj pre tento novo-vzniknutý World Tour tím. V drese tímu manažéra Ralpha Denka získal Sagan 37 víťazstiev a jeden titul majstra sveta. Dúhový dres s tímovými sponzormi nosil dva roky.

Najväčším víťazstvom počas rokov bol triumf na Paríž – Roubaix 2018 a dokopy päť etáp na Tour de France a jedna na Giro d’Italia.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár