Bora posiela na Miláno-San Remo dvoch lídrov. Sagana doplní rozbehnutý Bennett

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Peter Sagan (BOH) povedie tím Bora – hansgrohe do boja na prvej monumentálnej klasike sezóny – Miláno-San Remo. Nemecké zoskupenie taktiež zaradilo na súpisku aj šprintéra Sama Bennetta (BOH). Ír je momentálne najúspešnejším jazdcom tímu, od začiatku sezóny vyhral štyri etapy proti nabitému šprintérskemu poľu. Naposledy udrel dvakrát v prestížnych pretekoch Paríž – Nice.

Sagan získal zatiaľ jediné víťazstvo sezóny na jej úplnom začiatku, v tretej etape Tour Down Under vyhral zvlnenú tretiu etapu. 29-ročný Slovák je výbušným jazdcom na kopcoch, nestratí sa ani v šprintoch a je skvelým zjazdárom. To sú hlavné atribúty na výhru na „ La Classicissima“, kde sa dvakrát ocitol na pódiu a dvakrát bol štvrtý, prvýkrát ešte v roku 2012. Preteky však nikdy nevyhral. Sagan má výhodu v tom, že dokáže aj zaútočiť na rozhodojúcom kopci Poggiodi San Remo a dôjsť v zriednej skupine, ako napríklad v roku 2017. Tam prehral iba o centimetre po šprinte s Michalom Kwiatkowskim a Julianom Alaphilippom. Taktiež má schopnosti vyhrať v hromadnom šprinte

Slovák však tento rok musel ešte pred generálkou na San Remo, Tirreno-Adriatico, bojovať s črevnou virózou. Podľa vlastných slov nemohol štyri dni trénovať a dokonca schudol. V prvej etape s hromadným štartom na Tirrene skončil jedenásť minút za víťazným Alaphilippom. V ďalšej šprintérskej etape však hneď bral druhé miesto, nestačil iba na Vivianiho. V poslednej skúške skončil na piatom mieste po chaotickom hromadnom dojazde.

Peter Sagan po Tirreno-Adriatico povedal:

„Prial by som si, aby sa Tirreno-Adtiatico skončilo lepšie, ale zotavenie po chorobe bolo pomalšie ako sa očakávalo.“

O pretekoch Miláno-San Remo sa vyjadril takto:

„Veci budú v sobotu na Miláno-San Remo úplne odlišené. Prešli sme nejaké ťažké dlhé preteky, myslím si, že pred klasikami budem na tom dobre. Tie štartujú v sobotu a uvidíme, čo sa stane.“

„Minulý rok som si na Tirrene zlomil prst, takže tento rok som šťastnejší. Nemám obavy. Mám niekoľko dní na oddych. Viem, že som pripravený“.

Ak by sa však Sagan dostal mimo boja o víťazstvo na ulici Via Roma, jeho tím by stále mal náhradu v podobe 28-ročného Bennetta. Tento prvý vrchol sezóny absolvoval v kariére trikrát, zatiaľ sa ani raz nedostal cez posledný kopec Poggio v prednej skupine. To však nebol v úžasnej forme, v akej sa nachádza teraz. V predošlých pretekoch dokázal zvíťaziť aj v silnej konkurencii svetových šprintérov ako Viviani, Groenewegen, Démare či Ewan.

Víťazstvo Bennetta v šiestej etape Paríž – Nice. Zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Bennett o svojej forme povedal:

„Teraz myslím iba na Miláno-San Remo. Bude tam aj Sagan, ale nepoviem vám, aká bude naša taktika. Ak si ste istí, všetko ide hladko“

„Ak šprintér vyhráva, všetko sa deje úplne plynule. Nemusíte veľmi bojovať, proste sa to deje.“

Okrem dvoch hviezd poputujú do Talianska aj pomocníci Daniel Oss, Marcus Burghardt, Jempy Drucker a Oscar Gatto (všetci BOH).

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár