Bredene Koksijde 2023: Gerben Thijssen uchmatol triumf Ackermannovi

Bredene Koksijde 2023

zdroj: https://twitter.com/Thijssen_Gerben/status/18/photo/3

21. ročník šprintérskej klasiky Bredene Koksijde 2023 ovládol Belgičan Gerben Thijssen (ICW), ktorý dokonale prekvapil druhého Pascala Ackermanna (UAD). Tretí finišoval Sam Welsford (DSM). Slovák Martin Svrček (SOQ) prišiel do ciela v prvej početnej skupine a bol klasifikovaný na 45. mieste.   

Vyjadrenie víťaza:

„Keď všetci vaši spolujazdci dajú do toho všetko kvôli vám, tak je to neuveriteľný pocit. Dries, Laurenz, Julius, Baptiste, Boy. ĎAKUJEM VÁM!“

Bredene Koksijde 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/bredene-koksijde-classic/2023/result/today/profiles

Dynamický stred

Klasika Bredene Koksijde je charakteristická dlhou rovinou, ktorú v strede rozdeľujú 2 helingeny – Kemmelberg a Rodeberg. Práve na Kemmelbergu sa tím Intermarché-Circus-Wanty prihlásil k slovu útokmi svojich jazdcov. Tempo pri prejazde mačacími hlavami zvýšili Dries De Pooter a Laurenz Rex. Pridali sa k ním aj ďalší pretekári, no do cieľa ostávalo ešte viac ako 90 kilometrov.

Bolo teda viac než isté, že celodenný únik dnes nebude hrať prvé husle a finišovať sa bude v hromadnom šprinte. Žiaľ doň neprehovoril Victor Campenaerts (Lotto – Dstny), ktorý bol zapletený do ťažkého pádu a klasiku nedokončil. Do zvyšku klasikárskej sezóny už nezasiahne.

Záver

Ako predpovedali papierové predpoklady, finišovalo sa v rýchlom hromadnom šprinte. Hrot pelotónu v tom čase okupovali celky Alpecin Deceuninck, Intermarché-Wanty-Circus či DSM. Bol to však belgický celok Intermarché, ktorý sa mohol v závere radovať z víťazstva.

Bredene Koksijde 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Už zajtra je na programe prvý monument sezóny Miláno – San Remo 2023, na ktorom sa poslednýkrát predstaví Peter Sagan (TotalEnergies).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár