Bretagne Classic preview: Viviani znova favoritom

Naesen Bretagne Classic

zdroj: twitter.com/pedalmagazine

Už túto nedeľu je na programe ďalšia klasika v kalendári World Tour. Tentokrát to bude Bretagne Classic alebo známa ako GP Plouay. Na jazdcov je pripravených veľmi ťažkých 247 kilometrov. V profile bude čakať 12 stúpaní. Začiatok i koniec je v mestečku Plouay, ktoré patrí do depártmentu Morbhihan. Nachádza sa ako už názov napovedá v Bretónsku a žije to necelých 5 tisíc obyvateľov. Prvenstvo z minulého roka obhajuje Belgičan Oliver Naesen (:alm:).

Pozvánku okrem všetkých World Tour tímov obdržalo i šesť prokontinentálych tímov. Elitu doplnia Vital Concept – B&B Hotels, Wanty – Gobert Cycling Team, Israel Cycling Academy, Arkéa-Samsic, Delko Marseille Provence a Cofidis, ktorý zažíva na Vuelte preteky snov.

Favoriti

Najväčším favoritom je rozhodne Elia Viviani (:dqt:). Talian nedávno ovládol európske majstrovstvá, v Hamburgu zaknihoval tretie víťazstvo v troch rokoch a jeho forma je rozhodne na vrchole. Ťažké podmienky však môžu hrať do kariet obhajcovi Oliverovi Naesenovi (:alm:). Belgičan sa tento rok zatiaľ hľadá a úspech by mu určite pomohol. Podobný osud má i Greg Van Avermaet (:ccc:). Táto sezóna mu nevyšla podľa predstáv. Veľké oči nemôže mať ani Michael Matthews (:sun:), na Tour de France prepadol a tak je jeho forma otázna. Prekvapiť bude chcieť i domáci miláčik Arnaud Demáre (FDJ) či ex majster Európy Matteo Trentin (:mts:).

Trasa Bretagne Classic

Profil Bretagne Classic

 

 

Zdroj: procyclingstats.com, bretagne-classique-ouest-france.bzh

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár