Vuelta a España: Ťažký záver z úniku zvládol Nikias Arndt

Vuelta a España 2019
arndt

zdroj: twitter.com/TeamSunweb

8. etapa pretekov Vuelta a España pripravila 167 kilometrov s jedným stúpaním druhej kategórie. Záver bol ako stvorený pre hromadný dojazd, no spomínaný kopec museli zvládnuť šprintéri. Dnešný začiatok bol vo Valls, koniec v Igualade. Po dvadsiatich kilometroch pretekania vznikol veľmi silný únik. Skupina bola v zložení Jorge Arcas (MOV), Silvan Dillier (:alm:), Luis León Sánchez (AST), Dylan Teuns (:bmt:), Jonas Koch (:ccc:), Zdeněk Štybar (:dqt:), Tobias Ludvigsson (FDJ), Carl Fredrik Hagen (:lts:), Tosh Van der Sande (:lts:), Nic Dlamini (:ddd:), David de la Cruz (:ins:), Ruben Guerreiro (:kat:), Nikias Arndt (:sun:), Martijn Tusveld (:sun:), Peter Stetina (:tfr:), Sergio Henao (:uae:), Alex Aranburu,JonathanLastra (obaja Caja Rural-Seguros RGA), Jesús Herrada, Nicolas Edet (obaja Cofidis) a Fernando Barceló (Euskadi-Murias).

Najlepšíe postaveným mužom bol Nicolas Edet (Cofidis). Celkovo strácal cez šesť minút. V polovici etapy bol náskok pomerne stabilný a bol na hranici 4 minút. 60 kilometrov pred koncom začal silný dážď, náskok bol 5 minút. O ďalších 20 kilometrov náskok neklesal a pre únik to vyzeralo čoraz nádejnejšie. Na stúpaní Puerto de Montserrat sa začali nástupy a skupina sa roztrhala. Po zjazde bola na čele trojica Guerreiro, Tusveld a Barceló. Dlho to však netrvalo a všetko bolo pohromade. Na posledných dvoch kilometroch vyštartoval Štybar (:dqt:), no jeho snaha bola márna. Zo zadu si situáciu očíhal Nikias Arndt (:sun:), ktorý bol najrýchlejší a zaslúžene berie dnešnú etapu. Pelotón dorazil so stratou 9 a pol minúty a tak sa menilo i celkové poradie.

Profil:

Vuelta a Espana stage 8 profile

Celkové poradie

Miguel Ángel López znova stráca kontakt. Dnes ho dokonale z úniku zaskočil Nicolas Edet (Cofidis), ktorý zažil deň snov.

Posledný kilometer:

Výsledky 8. etapy:

1.Nikias Arndt (Ger):sun:3:50:48
2.Alexander Aranburu (Spa)Caja Rural-Seguros RGA
3.Tosh van der Sande (Bel):lts:
4.Ruben Guerreiro (Por):kat:
5.Jonas Koch (Ger):ccc:
6.Dylan Teuns (Bel):bmt:
7.Jonathan Lastra (Spa)Caja Rural-Seguros RGA
8.Fabio Tobias Ludvigsson (Swe)FDJ
9.Fernando Barcelo (Spa)Euskadi Basque Country-Murias
10.Sergio Luis Henao Montoya (Col):uae:

Celkové poradie: 

1.Nicolas Edet (Fra)Cofidis28:19:13
2.Dylan Teuns (Bel):bmt:0:02:06
3.Miguel Angel Lopez (Col)AST0:03:01
4.Primož Roglič (Slo):tjb:0:03:07
5.Alejandro Valverde (Spa)MOV0:03:17
6.Nairo Quintana (Col)MOV0:03:28
7.Carl Frederik Hagen (Nor):lts:0:03:45
8.Rafal Majka (Pol)BOH0:04:59
9.Tadej Pogačar (Slo):uae:0:05:37
10.Esteban Chaves (Col):mts:0:05:53


Zdroj: lavuelta.es

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár