Vuelta a España: Deceuninck ovládol Madrid

Vuelta a España 2019
Vuelta 2020 tímy

zdroj: twitter.com/lavuelta

Preteky Vuelta a España pokračovali poslednou etapu. Dnes pelotón oslavoval záver celej Grand Tour. Oslava odštartovala vo Fuenlabrade a už tradične sa finičovalo v Madride. Na pelotón bolo pripravených 106 kilometrov a skutočne pohodový profil. V prvej polovici etapy sa priemerná rýchlosť sotva dostala na 35 km/h. Nechýbali spoločné fotky či pivo. Bývalý skokan na lyžiach Roglič (:tjb:) bol v družnej debate s Irvitim (MOV) a uživali si posledné kilometre Vuelty. S blížiacim sa Madridom začala aktivita v pelotóne stúpať. Dvojica Daniel Martinez (:efd:) a Diego Rubio (Burgos-BH) odskočila na 15 sekúnd.

Dvojka na čele však mala iba 20 sekúnd a ich úspech bol len v rovine teórie. 20 kilometrov pred cieľom to bolo stále rovnaké a bola len otázka času kedy šprintérske tímy zaberú. O 12 kilometrov sa to stalo skutočnosťou a balík bol pohromade. Do záveru najlepšie vstupoval tím Deceuninck Quick-Step, na čele sa zoradila štvorica jazdcov v modrom. Do posledného kilometra viedol pelotón Zdeněk Štybar (:dqt:), na jeho prácu nadviazal Max Richeze (:dqt:) a dielo dokonal Fabio Jakobsen (:dqt:). Ten pokoril Sama Bennetta (BOH) v tesnom súboji a zaknihoval piate víťazstvo svojho tímu na Vuelte.

Štart

Zaslúžené pivo

Jumbo-Visma

Celkové poradie

Primož Roglič (:tjb:) suvernénne ovládol Vueltu. Počas celej Grand Tour neukázal náznak slabosti. Kontroloval súperov, zašiel parádnu časovku a k dispozícii mal skvelý tím domestikov. Slovinec sa zaslúžene dočkal svojej prvej Grand Tour. K tomu si pribalil zelený dres za bodovaciu súťaž. Jeho krajan Tadej Pogačar (:uae:) senzačne vyhral súťaž mladíkov, keď prekvapujúco porazil Miguela Angela Lopéza (AST). Kolumbíjčan sa však stal najagresívnejším jazdcom Vuelty 2019. Najlepším vrchárom sa stal Francúz Geoffrey Bouchard (:alm:). Tímovú súťaž ovládol už tradične Movistar.

Video dojazdu:

Profil 21. etapy:

 

Výsledky 21. etapy:

1.Fabio Jakobsen (Ned):dqr:2:48:20
2.Sam Bennett (Irl)BOH
3.Szymon Sajnok (Pol):ccc:
4.Jon Aberasturi (Spa)Caja Rural – Seguros RGA
5.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:
6.Edward Theuns (Bel):tfr:
7.Tosh Van der Sande (Bel):lts:
8.Clément Venturini (Fra):alm:
9.Marc Serrau (Fra)FDJ
10.Dion Smith (Nzl):mts:

Celkové poradie: 

1.Primož Roglič (Slo):tjb:83:07:31
2.Alejandro Valverde (Spa)MOV00:02:16
3.Tadej Pogačar (Slo):uae:0:02:38
4.Nairo Quintana (Col)MOV0:03:29
5.Miguel Ángel López (Col)AST0:04:31
6.Rafal Majka (Pol)BOH0:07:16
7.Wilco Kelderman (Ned):sun:0:09:47
8.Carl Fredrik Hagen (Nor):lts:0:12:54
9.Marc Soler (Spa)MOV0:22:10
10.Mike Nieve (Spa):mts:0:22:17


Zdroj: lavuelta.es

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár