Brussels Cycling Classic: Evenepoel znova sólo

Remco-Evenepoel Okolo Beneluxu 2021

zdroj: ©Mark Van Hecke / Getty Images

Remco Evenepoel (:dqt:) ovládol druhé preteky v rade. Tentokrát to boli Brussels Cycling Classic, no scenár bol podobný. V samotnom závere sa ocitol s Aimé De Gendtom, no nástup mladého talentu bol bez odozvy. Bizarný moment sa odohral 20 kilometrov pred cieľom, keď zbytok silnej skupiny zvolil na križovatke zlú zákrutu.

21-ročný Belgičan bol súčasťou malej skupiny, ktorá sa vytvorila 60 kilometrov pred cieľom. Jazdci príkladne spolupracovali a rýchlo si vypracovali náskok. I napriek zlým poveternostným podmienkam náskok narastal. Všetko nahrávalo 7-člennej skupine. Rozhodujúci moment však prišiel 20 kilometrov pred cieľom, keď na križovatke zazmätkovala pätica a vydala sa zlým smerom. Dvojica Evenepoel (:dqt:) a De Gendt (:iwg:) zvolila správny smer.

Dvojka spolu pokračovala i cez Evenepoelove rodisko – Schepdaal. Mladík sa tam dočkal fanúšikov a chcel im ukázať, kto je najlepší. Čoskoro prišiel moment útoku. Jazdec Quick-Stepu nasadil a De Gendtovi ostali iba oči pre plač. Bronzovú priečku obsadil nestarnúti Philippe Gilbert (:lts:).

Remco Evenepoel

„Bolo to dnes veľmi ťažké, počasie veľmi nepomohlo. Necítil som sa dnes na sto percent po Overijse, kde som vyhral z úniku. Napokon som mal ale dobré nohy a dostal som sa do rozhodujúcej skupiny. Potom prišiel bizarný moment, keď sme len dvaja trafili zákrutu. Zbytok sa pomýlil. Keď sme sa blížili k cieľu, tak som cítil, že sme boli obaja na limite. Tesne pred zmenou vetra som nastúpil a vytvoril som si drobný náskok. Vedel som, že to bude stačiť a stalo sa. Je to už druhé víťazstvo v tomto týždni. Tieto cesty poznám a o to som radšej, že som to využil. Chcem poďakovať tímu, že znova vo mňa verili. Teraz už len preniesť túto formu na Benelux Tour.“

Nalini - procycling

Najdôležitejšie momenty





Víťaz

Brussels Cycling Classic

1
 EVENEPOEL Remco
Deceuninck – Quick Step4:28:30
2
 DE GENDT Aimé
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux0:50
3
 VAN DER SANDE Tosh
Lotto Soudal2:13
4
 GILBERT Philippe
Lotto Soudal,,
5
 HIRSCHI Marc
UAE-Team Emirates,,
6
 MCNULTY Brandon
UAE-Team Emirates,,
7
 MERLIER Tim
Alpecin-Fenix2:16
8
 VAN POPPEL Danny
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux,,
9
 LECROQ Jérémy
B&B Hotels p/b KTM,,
10
 GAVIRIA Fernando
UAE-Team Emirates,,
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár