Cadel Evans Great Ocean Road Race: Viviani využil skvelú prácu svojho tímu a porazil Ewana

Články

Dnes sa konali ďalšie preteky World Tour v Austrálii. Piaty ročník Cadel Evans Great Ocean Road Race meral 164 kilometrov a na záver pelotón absolvoval štyri prejazdy okruhom v meste Geelong. Nachádzal sa tam aj kopec Challambra Crescent s dĺžkou 1,2 kilometra. Záver bol rovinatý.

Z pôvodného úniku ostal v prvom kole v Geelongu Laurens de Vreese (AST) a z pelotónu sa ho snažili dohnať Nic Dlamini (:ddd:) a tímový kolega Davide Ballerini (AST). Vzadu za nimi sa útočilo. Na Challambre bol aktívny Daniel Oss (BOH), jeho atak využil aj Diego Ulissi (:uae:). Tieto viaceré vedúce skupinky sa zjednotili, hlavné pole však nestrácalo mnoho času. V ďalšom kole dobre pracoval James Knox (:qst:), ktorý bránil útoky ostatných tímov a držal tak šance na šprintérsky záver, ktorý by vyhovoval tímovému lídrovi Eliovi Vivianimu (:qst:).

V poslednom kole na Challambre zaútočili Luis Léon Sánchéz (AST), Dylan van Baarle (:sky:) a aj Richie Porte (:tfr:). Tieto pokusy však opäť neboli úspešné, o protiútok sa ešte snažili Pavel Sivakov (:sky:) a Daniel Oss (BOH).

V poslednom kilometri bola na čele zriedené skupina zložená z 35 jazdcov, kde sa nachádzal aj víťaz Tour Down Under Daryl Impey (:mts:), ktorý vie v šprintoch prekvapiť. Boli v nej aj čistokrvní špurtéri Caleb Ewan (:lts:) a Elia Viviani. Pre talianskeho majstra pracoval Michael Mørkøv (:qst:). Dánsky šampión bol na čele a na jeho kolese bol zavesený Viviani. Za ním sa držal Austrálčan Ewan. Najlepšiu pozíciu mal stále Viviani a keď sa odpútal od kolesa svojho pomocníka, Impey zablokoval zo strany Ewana a ten tak nezastihol nástup Vivianiho. Keď Ewan začal naplno šprintovať, 29-ročný Talian už mal vypracovaný potrebný náskok a preťal pásku  ako prvý. Druhý došiel 24-ročný Ewan a Juhoafričan Impey skončil tretí.

Minuloročný víťaz Jay McCarthy (BOH) došiel na ôsmom mieste. Pre Vivianiho je to druhé víťazstvo v tomto roku, v Austrálii ešte ovládol prvú etapu Tour Down Under. Sklamaný odchádza Caleb Ewan, ktorý na začiatku sezóny nedokázal vyhrať na žiadnych pretekoch World Tour v Austrálii.

Profil:

Zdroj: procyclingstats

Výsledky:

1.Elia Viviani (Ita):qst:3:54:35
2.Caleb Ewan (Aus):lts:
3.Daryl Impey (RSA):mts:
4.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
5.Jens Debusschere (Bel):kat:
6.Luke Rowe (GBr):sky:
7.Michael Mørkøv (Den):qst:
8.Jay McCarthy (Aus)BOH
9.Owain Doull (GBr):sky:
10.Luis León Sanchez (Spa)AST

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár