Caleb Ewan odstúpil z Giro d’Italia. Mal na sebe cyklámenový dres

Giro d'Italia 2021
Caleb Ewan

zdroj: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Austrálčan Caleb Ewan (:lts:) skončil na Giro d’Italia 2021 v 8. etape. Víťaz dvoch etáp viedol bodovaciu súťaž o cyklámenový dres.

Sobotňajšia etapa sa išla vo veľmi rýchlom a chaotickom tempe, keďže z čela pelotónu útočili viacerí záujemcovia o únik. Nervózny začiatok etapy bol náročný pre viacerých jazdcov, ktorí si museli vystúpiť z pelotónu. Ewan neudržal tempo na stúpaní 35 km po štarte a rozhodol sa odstúpiť. Vtedy to potvrdili aj oficiálne kanály pretekov.

Caleb Ewan mal na sebe cyklámenový dres pre lídra bodovacej súťaže. Bol pravdepodobne najlepším šprintérom pretekov. V hromadnej koncovke vyhral etapy číslo 5 a 7.

26-ročný šprintér neplánoval Giro dokončiť, keďže má ešte v pláne ísť na Tour de France v júni a na Vuelta a Espaňa v auguste. Rád by na nich vyhral etapu a stal sa štvrtým jazdcom v histórii, ktorý v jednom roku získal etapu na každej Grand Tour.

Po odstúpení Ewana viedol bodovaciu súťaž Tim Merlier (Alpecin-Fenix) s 83 bodmi. Peter Sagan (BOH) na neho stráca 26 bodov. Do konca Giro d’Italia 30. mája zostávajú už len dve rovinaté šprintérske etapy.

>>>Všetky etapy Giro d’Italia

Caleb Ewan bol zároveň lídrom svojho tímu Lotto Soudal. Odteraz sa belgický celok bude sústrediť na oportunistické etapové triumfy s únikovými špecialistami. Sú nimi jazdci ako Thomas De Gendt, Kobe Goossens alebo Harm Vanhoucke.

Caleb Ewan vyhral 7. etapu (video):

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár