Cenu Zlatý bicykel získal Primož Roglič

Roglič 17. etapa Vuelta 2020

zdroj: ©PHOTOGOMEZSPORT2020

Primož Roglič (:tjb:) získal prestížnu cenu Zlatý bicykel, ktorú udeľuje francúzsky magazín Vélo. Slovinec síce prišiel o triumf na Tour de France v posledných momentoch, no chuť si napravil na Vuelte a na Liège-Bastogne-Liège. V UCI rebríčku na konci sezóny obsadil prvé miesto. Minulý rok skončil na treťom mieste, no tento rok už nemal konkurenciu a zvíťazil. Najlepším francúzskym jazdcom sa stal Julian Alaphilippe (:dqt:). Cena sa udeľuje od roku 1992. Najúspešnejším jazdcom je Alberto Contador, ktorý ovládol 4 ročníky. Päť ich získal Lance Armstrong, no bol dodatočne vyškrtnutý z histórie. V roku 2016 získal trofej i náš Peter Sagan (BOH).

Primož Roglič

„Keď som prechádzal históriu víťazov, tak som zistil ako je táto cena dôležitá. Chcem sa pri tejto príležitosti poďakovať všetkým čo za mňa hlasovali. Viem, že hlasovať mohli iba novinári. Som skutočne dojatý. „

Julian Alaphilippe

„Primož Roglič si Zlatý bicykel zaslúži. Tento rok toho vyhral veľa a je len logické, že to takto dopadlo. Som veľmi šťastný, že moje výsledky neostali nepovšimnuté a že som získal cenu pre najlepšieho domáceho jazdca. Táto sezóna bola veľmi náročná, čakalo na mňa veľa výziev. Som však spokojný, všetko dopadlo dobre a dúhový dres pre majstra sveta je čerešničkou na torte. Nosiť ho na sebe počas pretekov je neopísateľný pocit. Dodáva mi to extra motiváciu pre budúci rok.

Zdroj: lequipe.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár