Januárová séria pretekov Challenge Mallorca kvôli pandémii zrušená

twitter.com/ChallengeMca

zdroj: twitter.com/ChallengeMca

Ďalšia rana pre štart cyklistickej sezóny 2021 je na svete. Séria pretekov Challenge Mallorca je zrušená kvôli pandemickým opatreniam v Španielsku, ktoré na tom nie je dobre. Austrálske preteky Tour Down Under a Cadel Evans Great Ocean Road Race už svoje zrušenie ohlásili pred nejakou dobou. Nedávno prišla správa o zrušení pretekov Okolo Antalye. Preteky v Argentíne Vuelta a San Juan sú taktiež v ohrození. Podnik na Malorke bol naplánovaný na 28. – 31. januára a mal osláviť svoje 30. výročie. Španielska vláda však minimálne do 26. januára zakázala športové podujatia nad 50 ľudí. Organizátori tak nemali na výber a preteky zrušili, pri najlepšom skúsia požiadať o termín pre preloženie.

Zatiaľ je v hre termín od 13. do 16. mája. Tento termín je však blízko pred štartom Gira a to určite ovplyvní počet účastníkov z World Tour poľa. Na pôvodný termín sa prihlásilo hneď sedem World Tour tímov – Ineos Grenadiers, Edge Cycling, Wanty Gobert, UAE Emirates, Israel StartUp Nation, Movistar a Bora-Hansgrohe.

Generálny riaditeľ pretekov Challenge Mallorca Manuel Hernández

„Neradi robíme toto rozhodnutie, no aktuálne nemáme na výber. Zdravie účastníkov bude vždy na prvom mieste. Od dnes sme pozastavili všetky práce a budeme sa sústrediť na termín v máji, aby sme oslávili naše tridsiate výročie ako sa patrí.“

 

Zdroj: vueltamallorca.com/challenge-mallorca

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár