„Turista“ Froome mieril do požiarov, vo francúzskej TV ho nespoznali

Chris Froome TV video

zdroj: Twitter

Chris Froome sa objavil vo francúzskych televíznych novinách. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, ale tentokrát neboli stredobodom reportáže jeho športové výkony či vyjadrenia.

Na stanici France 2 sa vysielala reportáž ohľadom risku lesných požiarov v pohorí Massif de l’Esterel pri stredomorskom pobreží. Televízia ukazovala, že všetky cesty vedúce cez oblasť musia byť uzavreté a ani cyklisti či turisti nemôžu prechádzať cez okolité lesy.

Na kamere sa neskôr ukázal záber, ako miestny organizátor zastavuje cyklistov na uzavretých cestách. Jedným z nich bol Chris Froome, ktorý trénoval v blízkosti svojho sídla v Saint-Raphaël.

Nalini - procycling

Moment si všimol francúzsky novinár Johan Rouqet, ktorý na Twitteri poznamenal, že v reportáži Frooma označili ako „cyklistického turistu“. Pripomína, že nikto pri tvorbe reportáže nespoznal hviezdu domácich pretekov Tour de France, ktorá vyhrala žltý dres štyrikrát.

Chris Froome v televíznych novinách:

Video sa stala virálnym medzi cyklistickou komunitou.

Južná Európa zápasí s vlnou horúčav, ktoré naberajú na sile a vytvárajú priaznivé podmienky pre rozsiahle požiare.

36-ročný Chris Froome vlani prestúpil z tímu INEOS Grenadiers do Israel Start-Up Nation. Má za sebou dlhý návrat zo závažných zranení, ktoré utrpel počas Critérium du Daupihné 2019. Odvtedy prešiel dve Grand Tours, ale rozhodne nie je na úrovni, na akej s prehľadom víťazil na siedmich Grand Tours počas šiestich rokov.

Brit odložil účasť na Vuelte, sústredí sa na lepšiu prípravu pred sezónou 2022. Do programu zaradil i preteky Okolo Slovenska.

Ani počas Tour de France 2018 policajt nespoznal Frooma:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár