Chris Froome má v pláne prísť na Okolo Slovenska 2021

Okolo Slovenska 2021
Chris Froome Israel Start-Up Nation

zdroj: © Bettini Photo

Britský cyklista Chris Froome (:isn:) sa vo zvyšku sezóny bude sústrediť na menšie preteky. Medzi ne patrí aj Okolo Slovenska 2021, ktoré sa konajú od 15. do 19. septembra.

Pre predošlé zdravotné problémy a nedávnu chorobu sa 36-ročný Froome nepredstaví na Vuelta a Espaňa 2021, ktorá začína 15. augusta. Brit sa chcel zúčastniť na španielskej Grand Tour, aby zlepšil svoju úroveň pred sezónou 2022.

Štvornásobný šampión Tour de France po ťažkom páde v roku 2019 výrazne oslabol a neprináša výsledky ako z najlepších rokov. V júli absolvoval Tour, ale skončil až na 133. mieste v celkovom poradí a o triumf nebojoval ani v jednej etape. Niekoľkonásobné zlomeniny a dlhá rekonvalescencia si vyžiadala svoju daň.

Aj napriek rozsahu zranení sa však do profesionálnej cyklistiky odvážne vrátil. Odjazdil plné dva Grand Tours (Vuelta 2020 a Tour 2021). V roku 2021 prestúpil z tímu INEOS Grenadiers (bývalý tím Sky) do izraelského tímu podnikateľa Sylvana Adamsa.



Jazdec Israel Start-Up Nation nebol po Tour de France schopný plne trénovať. Mal črevné problémy.

„Začínam sa opäť cítiť sám sebou a nechcem sa unáhliť a ísť na ďalšiu Grand Tour, pretože sa necítim úplne pripravený,“ povedal Froome pre Cyclingnews

„Teším sa na zvyšok sezóny a na vyriešenie problémov, ktoré ma počas roka stíhali,“ uzavrel víťaz siedmich Grand Tours a držiteľ double Tour – Vuelta z roku 2017.

Cyclingnews zároveň informuje, že Froome sa predstaví na menších týždňových pretekoch a klasikách. Okrem iných i na Okolo Slovenska, kde tím Israel Start-Up Nation potvrdil svoju účasť.

O účasti hovoria i celkový víťaz Okolo Slovenska z roku 2019 Yves Lampaert (:dqt:), či druhý muž vlaňajšieho Giro d’Italia Jai Hindley (DSM). Austrálčan vynechá Vueltu pre dlhodobé kožné problémy, ktoré mu na týždňových podnikoch až tak nevadia.

Chris Froome – program pre sezónu 2021:

  • Deutschland Tour – Okolo Nemecka (26. – 29. augusta)
  • Okolo Slovenska (15. – 19. septembra)
  • Giro di Sicilia – Okolo Sicíle (28. septembra – 1. októbra)
  • Okolo Lombardie (9. októbra)
  • Coppa Agostini (11. októbra)

Okolo Slovenska 2021 – predbežné informácie:

Preteky Okolo Slovenska začnú v Košiciach, pre návštevu pápeža boli presunuté o deň na 15. septembra. Prvý deň obsahuje etapu akčný prológ na historickom námestí. V druhom dni sa bude pretekať v okolí metropoly východu.

Okrem prológu sú na programe dokopy štyri riadne etapy kopcovitého a rovinatého charakteru. Prechádza sa smerom na západ, cez Spiš a Tatry do Dolného Kubína. Následne sa zamieri na Kysuce až do Považskej Bystrice. Preteky sa ukončia v Trnave.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár