Chris Froome: „Stále som plný nádeje, že sa moja výkonnosť zlepší.“

Chris Froome

zdroj: https://twitter.com/TeamIsraelSUN/status/1385244757912428544/photo/1

Chris Froome aktuálne

Nie je to tak dávno, kedy sme videli Chrisa Frooma žiariť na pódiách. Konkrétne, naposledy to bolo ešte v roku 2018. Od tej doby, najmä od zlomeniny stehennej kosti, ktorú utrpel počas prehliadky trate časovky na Criterium du Dauphiné 2019, sa Froome (:isn:) hľadá. Každý dobre vie, že tento 35-ročný Brit sa usiluje o fenomenálny comeback na trón Tour de France v novom tíme, avšak jeho výkonnosť tomu nenasvedčuje. Ako to vidí samotný Chris Froome?

V sezóne 2021 doposiaľ Chris Froome odjazdil tri etapové preteky, no ani na jedných nedokázal výrazným spôsobom prehovoriť do celkového poradia. Naposledy sme mohli štvornásobného víťaza starej dámy vidieť jazdiť na etapáku Okolo Álp 2021. Ani tu však nedokázal naplniť očakávania, ktoré sa vkladajú do jazdca pre celkové umiestnenie. V celkovom poradí skončil až na 93. mieste. V piatej etape bol súčasťou celodenného úniku, no to bolo všetko.

Preto sa čoraz viac stáva reálnou otázka, či vôbec Chris Froome zažiari na Tour de France, čo bolo pôvodne aj jeho cieľom, ktorý sa zhodoval s cieľom tímu Israel Start-Up Nation. Ešte dôležitejšia je však otázka, či bude lídrom britského zoskupenia na blížiacej sa olympiáde v Tokiu 2020.

Vyhliadky do budúcnosti

Je dôležité spomenúť, že profil trasy na olympiáde by Froomovi vyhovoval. Ibaže netreba zabúdať, že okrem Frooma má Spojené kráľovstvo k dispozícií aj takých pretekárov, akými sú Adam Yates (:ins:), Simon Yates (:bex:), Hugh Carthy (:efn:) či Thomas Geraint (:ins:). Inými slovami povedané, v britskej zostave je cítiť pretlak kvality, ambicióznosti a rivality.

Vyjadrenie Chrisa Frooma

Myslím si, že všetko závisí od toho, či sa dostanem späť na pôvodnú úroveň. V tejto kondícii môžem celkom s úsmevom povedať, že by som si nezaslúžil miesto v Tokiu. Stále som však plný nádeje, že sa moja výkonnosť zlepší pred Tour de France. A tým pádom aj pred Olympiádou.

Nuž, športovým fanúšikom ostáva len veriť, že Chris Froome to ešte dotiahne na vrchol, ktorý si obľúbil.

A ak by ho aj náhodou už nedosiahol, Chris Froome sa zapíše (ak sa ešte nezapísal) do histórie ako cyklista, ktorý vedel ako pretekať. Na otázku, čomu sa bude venovať po skončení svojej profesionálnej kariéry odpovedal: „Osobne mám rád šport, chcel by som v ňom ostať. To by bola pre mňa možnosť pokračovať s (:isn:). Samozrejme, ak sa dostaneme bližšie k tomu momentu rozhodnutia, rozoberieme to podrobnejšie. Ale mojím cieľom nateraz je dostať sa späť na úroveň, ktorú som mal.“

Najbližšie uvidíme Chrisa Frooma jazdiť na pretekoch Okolo Romandie.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár