1. etapa Circuit de la Sarthe: Pedersen víťazne, Sagan znova mimo elitu

Mads Pedersen

zdroj: twitter.com/sarthefr

V utorok odštartoval francúzsky podnik Circuit de la Sarthe. Predstavili sa tam veľmi zaujímavé mená. Na štarte prvej etapy nechýbal Mark Cavendish (:dqt:), Mads Pedersen (:tfr:) či Peter Sagan (TotalEnergies). V cieli sa napokon z víťazstva tešil Dán Mads Pedersen (:tfr:), ktorý bol v celodennom úniku. Náš reprezentant obsadil 61. miesto.

Peter Sagan

„Dnes to bol náročný otvárací deň pretekov. S tímom sme robili maximum, aby sme sa dostali do dobrej pozície. Veľké ďakujem pre fanúšikov, ktorí ma podporujú každý deň.“

Priebeh 1. etapy Circuit de la Sarthe

Zo začiatku etapy boli útoky jazdcov eliminované, no po 70 kilometroch pretekania bol únik na svete. Dostali sa tam Filippo Ganna a Luke Plapp (Ineos Grenadiers), Mads Pederson (:tfr:), Benoit Cosnefroy (:alm:), Zingle (COF), Sean Quinn (:efd:), Alexis Gougeard (B&B, Hotels p/b KTM), a Kevin Vauquelin (Arkéa-Samsic). Skupina spolupracovala veľmi dobre a 32 kilometrov pred cieľom bola doplnená ďalšími dvoma jazdcami. Alexander Kamp (:tfr:) a Thibaut Pinot (FDJ) ešte zvýraznili šance skupiny na úspech.

Nalini - procycling

Pelotónu sa stratu nepodarilo vymazať a vyzeralo to na úspech cyklistu zo skupiny. Osud do vlastných rúk vzal dva kilometre pred cieľom Mads Pedersen (:tfr:). Dán nečakane zaútočil, no jeho súperi ho zachytili. na cieľovej rovinke už boli jazdci natiahnutí a tak mohol Pedersen pohodlne šprintovať pre víťazstvo. V stredu sa tak oblečie do dresu pre vedúceho pretekára podniku. Peter Sagan (TotalEnergies) dnes osbadil 61. miesto.

Záver 1. etapy Circuit de la Sarthe

1. etapa – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár