Clásica de Almería 2022: Kristoff s prvým zárezom v nových farbách

Alexander Kristoff

zdroj: twitter.com/IntermarcheWG

Clásica de Almería 2022 končí v rukách Alexandra Kristoffa (:iwg:). Skúsený cyklista porazil v dlhom finiši Nacera Bouhanniho (Arkéa-Samsic) a Giacoma Nizzola (:isn:). V nových farbách si tak Nór pripísal prvé víťazstvo. 

Profil Clásica de Almería 2022

Alexander Kristoff v cieli

„Som veľmi hrdý na svoje prvé víťazstvo v Španielsku. V prvom rade chcem poďakovať tímu, ktorý kontroloval preteky od prvého po posledný kilometer. Záver bol veľmi chaotický, no dostali ma do ideálnej pozície. V cieľovej rovinke bol silný protivietor, no mal som dobré nohy. Minulý rok som vyhral iba dvakrát. Víťazstvo v túto dobu mi dodá veľa sebavedomia. Uvidíme na Volta ao Algarve.“

Priebeh Clásica de Almería 2022

Únik

Na štarte čakalo na cyklistov veľmi príjemných 16 stupňov Celzia. Do úniku dňa si naskočila trojica jazdcov – Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen – Baloise), Xabier Mikel Azparren (Euskaltel – Euskadi) a Lukas Pöstlberger (BOH). Trojica si vypracovala náskok, no ten sa dostal maximálne na hodnotu štyroch minút. To neveštilo pre únik nič dobrého. S postupom času náskok klesal a 20 kilometrov pred cieľom bolo hotovo. Do popredia sa drali šprintérske tímy.

Záver

Dobré pozície v závere mal tím UAE Emirates, ich lídrom bol Sebastian Molano (:uae:). Po vnútornej sa však dral tím Intermarché Wanty-Gobert. Skúsený Kristoff (:iwg:) finišoval za Belgičanov. Nór napokon v tesnom finiši zdolal druhého Bouhanniho (Arkéa-Samsic) a tretieho Nizzola (:isn:). V nových farbách tak získal nórsky cyklista prvé víťazstvo. Doposiaľ bol najlepšie dvakrát tretí, podarilo sa mu to na pretekoch Okolo Valencie.

Záverečný šprint

Výsledky Clásica de Almería 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár